Izraelio gyventojai gavo bankinius pasus

Publikuota: 2017 m. kovo 7 d. antradienis

Visiems Izraelio komercinių bankų klientams buvo sukurti vadinamieji bankiniai pasai, kuriuose saugoma visa 2016 m. asmeninė finansinė informacija: kliento bankinių sąskaitų būklė, paskolos, mokami komisiniai ir pan. Tokie bankiniai pasai buvo įvesti, kad klientas, panorėjęs pakeisti banką, galėtų lengvai perduoti savo informaciją kitam bankui.  Be to, klientas pats galės geriau kontroliuoti savo išlaidas.

Turėdamas savo visų metų finansinę informaciją klientas gali derėtis su kitu banku dėl geresnių sąlygų, mažesnių paslaugų kainų. Tokie bankiniai pasai orientuoti į mažiau pasiturinčius klientus, tačiau paprastai tokie klientai dėl įsiskolinimų būna „pririšti“ prie vieno banko ir pereiti į kitą jiems sudėtinga.

Visos ataskaitos bankiniame pase pateikiamos standartizuotai ir skaidriai, informaciją patogu palyginti. Pase nurodomos ir kliento vidutinės mėnesinės pajamos bei išlaidos, skolų sumokėjimas laiku ir pan. atsižvelgdami į tai kiti bankai mokiems klientams taikys didesnes paskolų nuolaidas.

Bankiniai pasai sukurti Izraelio banko iniciatyva, siekiant paskatinti klientus gauti geresnes finansinių paslaugų sąlygas. Pasai pristatomi klientams sukurtuose asmeniniuose interneto puslapiuose kartą per metus, o klientui pageidaujant ir papildomai. Taip pat galima užsisakyti, kad jie būtų atsiunčiami ir paštu.

Šaltinis: mignews.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha