„Swift“ įdiegė tarptautinių atsiskaitymų stebėjimą realiuoju laiku

Publikuota: 2017 m. gegužės 24 d. trečiadienis

Tarptautinė mokėjimų sistema „Swift“ paskelbė įdiegusi naują programą, kuri leis stebėti tarptautinius atsiskaitymus realiuoju laiku. Tai viena iš naujo projekto „Swift global payments innovation“ (Swift gpi), įgyvendinamo 2017 m., dalių.

„Swift gpi“ – inovatyvi mokėjimo tarnyba, kuria jau naudojasi daugiau nei 20 pasaulio bankų, atliekančių tarptautines finansines operacijas. Netrukus prie projekto prisijungs dar 50 finansinių įstaigų.

„Swift gpi“ leidžia įmonėms, besiverčiančioms tarptautine prekyba, laiku gauti atsiskaitymus už prekes ir paslaugas, prekių pristatymą ir tokiu būdu paspartinti produkcijos realizaciją.

Nauja priemonė padeda realiuoju laiku stebėti atsiskaitymus ir operatyviai atsiunčia patvirtinimą, kai tik pinigai pasiekia gavėją. Ji taip pat užtikrina tikslesnę atsiskaitymų ir sąskaitų–faktūrų patikrą, sumažina grėsmes, susijusias su finansinių operacijų apdorojimu. Programa yra atviro kodo, todėl ją galima pritaikyti visoms pasaulio banko sistemoms.

„Tai tik projekto „Swift gpi“ pradžia. Mes toliau tiriame naujas technologijas, taip pat ir „blockchain“, ir planuojame pasiūlyti papildomų atsiskaitymo paslaugų, kurios padės patobulinti tarptautinį atsiskaitymų sektorių ir paspartins pasaulinę prekybą“,– sako „Swift gpi“ programos vadybininkas Wim Raymaekers.

Šaltinis: PSM7.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai