Biometrinis žiedas atstos raktus ir banko kortelę

Publikuota: 2017 m. liepos 3 d. pirmadienis

Naudojantis vienu žiedu bus galima atidaryti duris, prisijungti prie kompiuterio, užvesti automobilį ir atlikti mokėjimus. Tai ne fantastika. Tokį išmanųjį biometrinį žiedą „Token“ kurianti įmonė „Tokenize“ jau sulaukė garsių partnerių palaikymo – bendradarbiauti pasiruošusios „Masterсard“, „Microsoft“, „Visa“ ir HID.  

Įdiegta HID  technologija leis panaudoti žiemą kaip raktą – pvz., įeiti į darbo biurą. Beje, žiedas suderinamas ne tik su HID, bet ir su kitų gamintojų skaitytuvais.

Partnerystė su „Masterсard“ padės integruoti į žiedą mokėjimo funkcijas ir naudoti jį vietoje mokėjimo kortelės ar viešojo transporto bilieto. Planuojama, kad šiuo žiedu jau 2017 metų pabaigoje bus galima atsiskaityti viso pasaulio autobusuose ir traukiniuose.

Žiedo „Token“ viduje yra piršto atspaudo skaitytuvas. Infraraudonųjų spindulių jutiklis atpažįsta, ar žiedą mūvi jo savininkas.  Mūvint žiedą vienu prisilietimu galima atlikti daugybę operacijų. Jį nusimovus ir vėl užsimovus, skeneris iš naujo nuskenuoja piršto atspaudą ir patvirtina tapatybę.

Visa reikiama asmeninė informacija (kreditinių kortelių duomenys, slaptažodžiai, įvairūs profiliai) į žiedą įkeliama per atitinkamas mobiliąsias programas.  Žiedas veikia NFC ir „Bluetooth“ pagrindu. Įkrauto maitinimo elemento užtenka trims dienoms.  

Be minėtų savybių „Token“ yra  atsparus vandeniui (veikia iki 50 m po vandeniu), todėl žiedo nereikės nusimauti plaunantis rankas, ar norint nusipirkti gėrimo plaukiojant baseine.

Numatoma žiedo kaina – 249–299 doleriai. Išankstiniai užsakymai jau priimami puslapyje „Tokenize“.

Šaltinis: PSM7.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha