Čekijoje – bekontakčiai mokėjimai per išmaniuosius telefonus

Publikuota: 2017 m. sausio 11 d. trečiadienis

Čekijos bankų klientai, kurie naudojasi išmaniaisiais telefonais su „Android“ sistema, artimiausiu metu turės daugiau galimybių atsiskaityti už pirkinius bekontakčiu būdu per išmanųjį telefoną. Dėl kompanijos „Apple“ politikos „iPhone“ naudotojai tokios galimybės dar turės palūkėti.

Įmonės, kurių specializacija yra mokėjimo operacijos, Čekiją pavertė tikra bekontakčių kortelių laboratorija, o šios šalies gyventojus – jų naudojimo čempionais. Be to, čekai gan greitai įprato naudoti išmaniuosius telefonus ir šiuo metu kai kurių bankų klientai sąskaitomis telefonuose naudojasi taip pat dažnai, kaip ir kompiuteriuose. Dėl šių priežasčių keistokai atrodė faktas, kad bekontakčių mokėjimų terminalais iki šiol Čekijoje galėjo naudotis tik užsieniečiai.

Pirmieji bankai, pasiūlę šalyje bekontakčių mokėjimų per išmaniuosius telefonus, buvo ČSOB и „Komerční banka“. Šiemet tokią paslaugą pristatė daugelis šalies finansų organizacijų.

Šiandien čekai prie terminalo mobiliąja programėle gali pasinaudoti tik turėdami konkretaus banko kortelę. Artimiausiu metu į šalies rinką turėtų atkeliauti programa „Android Pay“, kurią galės naudoti visų Čekijos bankų kortelių savininkai. Tiesa, nors kol kas „Google“ šios informacijos nepatvirtino, bankai jau ruošiasi jungtis prie programos.

Kitą universalią mokėjimo programėlę „Masterpass“ Čekijoje pasiūlys kompanija „Mastercard“. Ji veiks per QR kodus ir leis naudoti „Mastercard“, „Maestro“ bei „Visa“ korteles. Vienintelis reikalavimas, kad kortelę būtų išdavęs Čekijos bankas.

Šaltinis: banks.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha