ECOFIN posėdyje – kova su mokesčių vengimu ir diskusija apie Bankų sąjungos ateitį

Publikuota: 2016 m. birželio 20 d. pirmadienis

Birželio 20 d. Liuksemburge Ekonomikos ir finansų reikalų ministrų taryba (ECOFIN) sieks politinio sutarimo dėl kovos su mokesčių vengimu priemonių ir aptars tolesnį Bankų sąjungos vystymą. Lietuvai Taryboje atstovaus finansų viceministrė Agnė Bagočiutė. 

Šių metų sausio pabaigoje Europos Komisija (EK) pasiūlė prieš mokesčių vengimą nukreiptų priemonių paketą, kuriame, be kita ko, siūloma nustatyti naujas visoms ES šalims privalomas taisykles, nukreiptas prieš mokesčių vengimo praktikas, tiesiogiai veikiančias bendrąją ES rinką. EK atkreipė dėmesį į tai, kad kovojant prieš mokesčių vengimą ir agresyvų mokesčių planavimą reikalingi ne vienašaliai, o bendri  ir koordinuoti Europos Sąjungos (ES) veiksmai. 

ECOFIN posėdyje Pirmininkaujanti Olandija pristatys veiksmų planą dėl Bankų sąjungos sukūrimo užbaigimo, nustatantį politines gaires dėl pagrindinių bankų sektoriaus rizikų mažinimo priemonių bei paskutinio kertinio Bankų sąjungos elemento – Europos indėlių draudimo sistemos (EDIS) – įgyvendinimo. Teisinį pasiūlymą dėl šios sistemos Europos Komisija pateikė 2015 m. lapkričio pabaigoje.

Briuselyje Taryba taip pat aptars kovos su terorizmo finansavimu, PVM atvirkštinio apmokestinimo mechanizmo, Stabilumo ir augimo pakto įgyvendinimo bei su 2016 m. birželio 28–29 d. vyksiančiu Europos Vadovų Tarybos susitikimu susijusius klausimus, įskaitant Europos Komisijos specifines rekomendacijas šalims narėms.   

Šaltinis: finmin.lrv.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha