Laikinasis AB Ūkio banko administratorius perdavė įgaliojimus bankroto administratoriui

Publikuota: 2013 m. gegužės 12 d. sekmadienis

2013 m. gegužės 2 d. Kauno apygardos teismui priėmus nutartį iškelti bankroto bylą AB Ūkio bankui, bankroto administratoriumi paskirta UAB „Valnetas“ įgaliotas asmuo Gintaras Adomonis perėmė įgaliojimus iš laikinojo administratoriaus Adomo Ąžuolo Audicko.

Bankroto administratorius, veikdamas iš vien su kreditorių komitetu, sieks užtikrinti skaidrų, efektyvų ir operatyvų kreditorių reikalavimų patenkinimą. Adomas Ąžuolas Audickas nebevykdo banko stebėtojų tarybos, banko valdybos ir administracijos vadovų funkcijų – šias funkcijas dabar atliks bankroto administratorius. Laikinasis administratorius ir bankroto administratorius stengiasi užtikrinti, jog perėjimas į bankroto procesą būtų sklandus ir efektyvus.

Artimiausiu metu administratorius informuos suinteresuotus asmenis apie bankrotą. Skolininkai galės gauti informaciją apie esamų paskolų refinansavimo bei grąžinimo galimybes ir procedūras, Indėlių draudimo fondui bus teikiama būtina informacija dėl draudimo išmokų mokėjimo, banko darbuotojai bus informuoti apie besitęsiančius darbo santykius su banku po sprendimo iškelti bankroto bylą priėmimo. Taip pat bus sudarytas ir paskelbtas kreditorių bei kreditorių reikalavimų sąrašas, kuris pateikimas teismui tvirtinti bei sušaukiamas pirmasis AB Ūkio banko kreditorių susirinkimas.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha