„PayPal“ perka el. mokėjimų tiekėją „Xoom“

Publikuota: 2015 m. liepos 7 d. antradienis

„PayPal“ perka amerikietišką elektroninių mokėjimų sistemų tiekėją „Xoom“. Skelbiama, kad sandorio suma – 890 mln. dolerių arba 25 doleriai už akciją. Tokia kaina už akciją 32 procentais viršija vidutinišką „Xoom“ akcijos kainą  per paskutiniuosius tris mėnesius.

Sandorį numatoma pasirašyti ketvirtajame 2015 m. ketvirtyje. Nuo tada „Xoom“ veiks kaip atskiras „PayPal“ skyrius. „Įsigijusi įmonę „Xoom“,  „PayPal“ galės pasiūlyti savo klientams didesnį paslaugų pasirinkimą, prisitraukti naujų klientų ir sparčiau plėstis augančioje rinkoje“, – teigia „PayPal“ atstovai. Kadangi „Xoom“ naudojama 37 šalyse, tarp kurių yra Meksika, Indija, Kinija, Brazilija ir Filipinai, „PayPal“ tikisi sparčiau įsitvirtinti šiose rinkose.

„Xoom“ yra vienas iš didžiausių elektroninių mokėjimų sistemų tiekėjų. Įmonės įgyvendinamos mokėjimo sistemos leidžia klientams pervesti pinigus ir atsiskaityti už paslaugas per mobilųjį telefoną, planšetinį ar įprastą kompiuterį. Per dvylika mėnesių (iki 2015 m. kovo pabaigos) 1,3 mln. klientų, naudodamiesi „Xoom“ tarnyba, pervedė apie 7 mlrd. dolerių.

Šiais metais „PayPal“ taip pat nusprendė įsigyti mobiliųjų mokėjimų operatorių „Paydiant“, kad galėtų konkuruoti su „Apple“ ir „Google“.

Šaltinis: plusworld.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha