Per metus daugėjo atsiskaitymų internetu

Publikuota: 2012 m. liepos 17 d. antradienis

Atsiskaitymai internetu per metus išaugo beveik ketvirtadaliu. Lyginant paskutinį praėjusių metų ir pirmąjį šių metų pusmečius, internetu „Danske“ banko verslo klientai 1,5 karto dažniau atsiskaitinėjo debetinėmis ir 1,4 karto – kreditinėmis. Gyventojai atitinkamai 1,3 karto dažniau atsiskaitinėjo debetinėmis ir 1,2 karto – kreditinėmis kortelėmis.

„Pastarųjų metų tendencijos įrodo, jog atsiskaitymai internetu įsitvirtina kasdieniame gyvenime. Vis dažniau ir įmonės, ir gyventojai už prekes ar paslaugas internetu atsiskaito ir debetinėmis, ir kreditinėmis kortelėmis. Per metus išaugo ne tik operacijų skaičius, bet ir apyvartos“, – sako Darius Jasinskis, „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius.

Vienos operacijos metu verslininkai išleidžia vidutiniškai 2 kartus daugiau nei gyventojai. Per pirmus šešis 2012 m. mėnesius atsiskaitant kreditine kortele verslo klientai vienos operacijos metu internetu vidutiniškai išleido 683 litus, privatūs klientai – 280 litų, atitinkamai debetine kortele verslas – 349 litus, gyventojai – 189 litus.

„Internetu jau galima atsiskaitinėti ne tik kreditinėmis, bet ir debetinėmis kortelėmis. Vis dėlto kreditinių kortelių apyvarta ir operacijų skaičius gerokai lenkia debetines. Žmonės įpratę debetines korteles naudoti kasdienėms reikmėms, o kreditines – atsiskaitant už didesnius pirkinius, taip pat perkant internetu“, – pastebi D. Jasinskis.

Verslo kreditinių kortelių apyvarta internetu pirmąjį šių metų pusmetį buvo 5,2 kartus didesnė už debetinių, 2,7 karto daugiau kreditinėmis atlikta ir bankinių operacijų. Atitinkamai gyventojų kreditinių kortelių apyvarta buvo 4 kartus didesnė, o operacijų skaičius 2,7 karto didesnis už debetinių.

Šaltinis: danskebankas.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha