SEB ir DNB suteikė žemės ūkio įmonių grupei „Litagra“ 98,4 mln. litų sindikuotą paskolą

Publikuota: 2012 m. balandžio 11 d. trečiadienis

SEB bankas kartu su DNB banku žemės ūkio sektoriaus įmonių grupei „Litagra“ suteikė dvi sindikuotas paskolas, kurių bendra suma 98,4 mln. litų. Paskolų lėšos skirtos grupės, kuri vienija 27 įmones, apyvartinėms lėšoms finansuoti ir jau anksčiau turėtoms paskoloms refinansuoti.

„Žemės ūkio sektorius yra stabili, auganti ir itin svarbi Lietuvai ekonomikos grandis, todėl šiame sektoriuje veikiančios įmonės ar įmonių grupės gana aktyviai planuoja verslo plėtrą, naujas investicijas. Atsižvelgiant į tai, matome geras žemės ūkio sektoriaus finansavimo perspektyvas“, – sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

„Gavusi didesnį sindikuotą finansavimą galėsime mažiau laiko sugaišti paskolų administravimui ir visą dėmėsį sutelkti į verslo plėtros projektų įgyvendinimą. Realią naudą pajus ir „Litagros“ klientai, nes jiems pasiūlysime lankstesnių bei paprastesnių atsiskaitymo būdų, platesnį produktų asortimentą. Gaunama paskola yra garantija, kad su visais klientais, mums parduodančiais savo užaugintą produkciją, atsiskaitysime laiku ir palankiausiomis sąlygomis“ – teigia Gintaras Kateiva, „Litagra“ grupės valdybos pirmininkas.

Įmonių grupės „Litagra“ veikla apima augalininkystės ir gyvulininkystės produkcijos gamybą, grūdų perdirbimą ir paslaugas žemės ūkiui. Grupės įmonės prekiauja trąšomis, augalų apsaugos priemonėmis, sėklomis, pašarais ir kitomis žemės ūkio žaliavomis, taip pat superka grūdus, teikia jų džiovinimo, valymo, krovos ir saugojimo paslaugas. Grupės įmonės veikia Baltijos šalyse, savo produkciją taip pat platina Rusijoje bei Baltarusijoje.

Šaltinis: seb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha