Šveicarai laukia naujų frankų pasirodymo

Publikuota: 2015 m. rugpjūčio 20 d. ketvirtadienis

Nacionalinis Šveicarijos bankas ketina išleisti naujas Šveicarijos frankų kupiūras. Žadama, kad 2015 metų balandį į apyvartą bus išleistas 50 frankų banknotas, o 2017-aisiais pasirodys nauja 20 frankų kupiūra.

Nauji banknotai buvo kuriami 10 metų. Dar 2005 metais Nacionalinis bankas paskelbė naujų kupiūrų dizaino konkursą tema „Šveicarija – atvira pasauliui“. Konkurso laimėtoju tapo dizaineris iš Ciūricho Manuelis Krebsas. Tačiau kupiūrų dizainą kurti buvo pavesta antrosios vietos laimėtojui Manueliui Pfrunder. Darbas prasidėjo 2007 metų pabaigoje, tačiau dėl techninių kliūčių jis buvo keletą kartų atidėtas.

Darbai stringa dėl to, kad siekiama užtikrinti maksimalią banknotų apsaugą, o tai ne visada lengva suderinti su dizaino idėjomis. Būtent dėl to galutinis kupiūrų dizainas bus žinomas likus kelioms dienoms iki jų pasirodymo.

Visą Šveicarijos frankų banknotų versiją ketinama atnaujinti 2019 metais. Paskutinį kartą atnaujinimas vyko 1995–1998 metais.

 

 

Šaltinis: plusworld.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Geriausiu 2016 metų banknotu išrinti Šveicarijos frankai

Geriausiu 2016 metų banknotu Tarptautinė banknotų draugija išrinko 50 Šveicarijos frankų kupiūrą. Jis išsiskiria vertikaliu dizainu. skaityti »