Šveicarijos bankai paskelbė neaktyvių sąskaitų savininkus

Publikuota: 2015 m. gruodžio 17 d. ketvirtadienis

Šveicarijos bankai specialiame interneto puslapyje paskelbė 2 600 asmenų, kurių sąskaitos nenaudojamos daugybę metų. Tai sąskaitos, kuriose yra daugiau nei 500 frankų ir kurios paskutinį kartą buvo naudojamos iki 1955 metų.

Toks klientų vardų ir pavardžių skelbimas suteikia sąskaitų savininkams ar jų paveldėtojams paskutinę galimybę atgauti pinigus, nes vėliau lėšos atiteks valstybei. Bendra tokių neaktyvių sąskaitų suma siekia 44 mln. frankų (44,5 mln. JAV dol.).

„Publikuodami šią informaciją, bankai išbando paskutinį būdą susisiekti su klientais. Sausį įsigaliosiantys įstatymai suteiks bankams naujų galimybių, kaip spręsti panašias problemas“, – sako Šveicarijos bankų asociacijos vadovas Klodas Alenas Margelišas (Claude-Alain Margelisch).

Į sąrašą kasmet bus įtraukti nauji vardai. Tai bus daroma tada, kai sąskaita nebus naudojamasi 60 ir daugiau metų. Prašymus atsiimti sąskaitoje esančius pinigus bus galima pateikti metus laiko po sąrašo publikavimo.

Minėta asociacija taip pat perspėja, kad sąskaitos tikrinimas gali užtrukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Be to, pateikus neteisingas pretenzijas, galima gauti baudą ir sumokėti banko patirtas išlaidas tikrinant sąskaitą.

 

Šaltinis: arb.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Šveicarijoje kuriama bendra mobiliųjų atsiskaitymų sistema

Penki stambiausi Šveicarijos bankai kartu su prekybos tinklais svarsto galimybę įdiegti vieną bendrą mobiliųjų atsiskaitymų sistemą. skaityti »