TVF pristatyme – apie viešųjų investicijų bei mokesčių administravimo efektyvumą

Publikuota: 2016 m. lapkričio 2 d. trečiadienis

Lapkričio 2-ąją Vilniuje, Lietuvos banke, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ekspertai paskelbs naujausią Lietuvos ir kitų aplinkinių šalių ūkio raidos apžvalgą. Išskirtinis dėmesys bus kreipiamas į viešųjų investicijų bei mokesčių administravimo efektyvumą.

„TVF analitikų rengiamas apžvalgas vertiname kaip nešališką žvilgsnį į pagrindinius ekonomikos iššūkius, tarp kurių, žinoma, yra ir viešųjų investicijų bei mokesčių administravimo efektyvumo klausimai. Jų sprendimas – tai neišnaudotas rezervas, galintis turėti didelės įtakos mūsų ir kitų regiono šalių ekonomikos augimui“, – sako Lietuvos banko valdybos narys Tomas Garbaravičius, įžanginiu žodžiu pradėsiantis renginį.

TVF Europos departamento direktoriaus pavaduotojo Jorgo Dekresino (Jӧrg Decressin) ir TVF Europos departamento Besiformuojančios rinkos ekonomikos šalių skyriaus viršininko pavaduotojo Emilio Stavrevo (Emil Stavrev) pranešime „Efektyvus valdymas siekiant spartesnio ekonomikos augimo“ pažymima, kad siekiant spartesnio ekonomikos augimo itin svarbu didinti viešųjų investicijų ir mokesčių administravimo efektyvumą. Pasak TVF atstovų, daugelio Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europos šalių ekonomika po buvusios krizės atsigavo, tačiau ūkio augimas yra lėtesnis nei buvo prieš krizę. Pagrindinis viso regiono iššūkis – kaip padidinti potencialų augimą ir paspartinti konvergenciją.

Pristatyme komentarus pateiks Lietuvos ir Estijos mokesčių inspekcijų atstovai.

Tokius pasaulio valstybių grupių ekonominės raidos apžvalgų pristatymus finansų ekspertams, viešajam sektoriui, verslui, akademinei bendruomenei ir žiniasklaidai TVF skirtingose šalyse rengia du kartus per metus.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha