Trijuose Baltarusijos bankuose naudojamos biometrinės technologijos

Publikuota: 2015 m. gruodžio 8 d. antradienis


Aleksandras Sotnikovas (Baltarusijos nacionalinis bankas)

2015 m. trys Baltarusijos bankai – „Belgazprombank“, „Belinvestbank“ ir „Priorbank“ – pradėjo naudoti biometrines technologijas. Apie tai pranešė Baltarusijos nacionalinis bankas.

Baltarusijos nacionalinio banko skaitmeninių bankinių technologijų plėtros vadovas Aleksandras Sotnikovas teigia, kad viena iš priežasčių, kodėl biometrinės technologijos neįsigali plačiai – bendrų biometrijos standartų trūkumas. „Ateityje būtina sukurti visoms šalims bendrus biometrijos standartus“, – sako jis.

„Belgazprombank“ valdybos pirmininko pavaduotoja Jelena Antoni atkreipė dėmesį į tai, kad pasaulyje šiuo metu naudojama daug biometrinių būdų asmens tapatybei patvirtinti, pvz., pagal balsą ir pagal pirštų atspaudus. „Be abejo, biometrinės technologijos patikimesnės. Kliento duomenis ar telefoną su ateinančiu kodu galima pavogti. Kai naudojamos biometrinės technologijos, viskas tampa daug sudėtingiau“, – tvirtina ji.

Š. m. gruodžio 1 d. Baltarusijos prezidentas pasirašė nutarimą „Apie skaitmeninių bankinių technologijų plėtrą“, kuriame numatyta skaitmeninių bankinių technologijų plėtra, padedanti palengvinti banko klientų aptarnavimą, sumažinti bankinių paslaugų išlaidas, sustiprinti naudotojų teisių apsaugą.

Remiantis šiuo nutarimu, bus tobulinamas bankų teikiamų paslaugų ir bankinių operacijų įgyvendinimo mechanizmas. Bankų klientams bus sudarytos sąlygos gauti bankines paslaugas ne tik naudojantis el. parašu, bet ir programinėmis identifikacijos priemonėmis per nuotolį, jiems nebus būtina vykti į banko skyrių.

Šaltinis: mogu.by
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha