Ukrainoje ir Baltarusijoje įrengti virtualiųjų valiutų bankomatai

Publikuota: 2017 m. gegužės 5 d. penktadienis

Neseniai Minske vykusiame renginyje „Metų bankas“ buvo pristatytas pirmasis Baltarusijoje virtualiųjų valiutų bankomatas.

Anot bendrovės „Cryptocode“ steigėjo Aleksandr Lozbenem, kol kas įrenginys dar tik bandomas, tačiau, kai tik bus išspręstas dokumentacijos klausimas, jis bus įrengtas viename iš stambių Minsko prekybos centrų „Galleria Minsk“. Per įrenginį bus galima įsigyti ne tik bitkoinus, bet ir kitas virtualiąsias valiutas: „Dash“, „Zcash“ ir „Ethereum“.

„Cryptocode“ kūrėjas teigia, kad virtualiomis valiutomis bus prekiaujama visiškai legaliai. Šiuo metu bendradarbiaujama su Nacionaliniu Baltarusijos banku, kad viskas būtų įgyvendinta atsižvelgiant į šalies įstatymus.

Ukrainoje, Odesoje, virtualiųjų valiutų bankomatas veikia nuo šių metų balandžio pabaigos. Jis įrengtas prekybos centre „Kadorr“. Per įrenginį galima nusipirkti bitkoinus už grivinas ir, priešingai, parduoti virtualiąją valiutą ir išsiimti grivinas grynaisiais. Terminalas priima 100, 200 ir 500 nominalų grivinas.

„CoinATMRadar“ duomenimis 2017 m. vasarį virtualiųjų bankomatų pasaulyje buvo daugiau nei 1000. Dabar jų apytikriai 1153.

Šaltinis: Forklog.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha