Anonsuota „greičiausia pasaulyje“ atminties kortelė

Publikuota: 2013 m. rugsėjo 17 d. antradienis

Kompanija „SanDisk“ pristatė atminties kortelę „Extreme Pro CFast 2.0“, informuoja „Engadget“. Gamintojas tvirtina, kad ji yra greičiausia pasaulyje.

Kortelė gali būti dviejų variantų: 60 ir 120 GB. Abi nuskaito duomenis iki 450 MB/s greičiu. Įrašymo greitis į talpesnę kortelę – iki 350, o mažesnę – iki 225 MB/s.

„SanDisk“ atstovai praneša, kad ši kortelė pirmiausia skirta fotografams ir operatoriams, filmuojantiems 4K raiška.

Kortelės pagrindas – standartas „CFast 2.0“, 2012 metais sukurtas asociacijos „CompactFlash“ (CFA). Kortelės „CFast“ yra tokio pat dydžio, kaip ir jų pirmtakės „CompactFlash“. Tačiau kortelėse „CFast“ naudojama grafinė sąsaja SATA, todėl jos nesuderinamos su „CompactFlash“.

„SanDisk“ kol kas nepraneša, kiek kainuos naujosios kortelės. Už neseniai anonsuotą 256 GB senojo standarto „CompactFlash“ kortelę gamintojas prašo 1809 JAV dolerių.

Ketinimus palaikyti „CFast 2.0“ jau pareiškė „Canon“, ARRI ir „Codex“. Beje, kol kas su šio standarto kortelėmis be adapterio gali dirbti tik viena vaizdo kamera „ARRI Amira“.

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Naujos kartos USB atmintinė – kortelių skaitytuvas

Informacijos laikmenų pasirinkimas per kelerius metus gerokai pasikeitė. Anksčiau naudojamus vadinamuosius „flopikus“ pakeitė kompaktiniai diskai, nešiojamieji kietieji diskai, USB atmintinės, atminties kortelės ir kitos laikmenos. skaityti »