„Apple“ atleido už „iOS 6“ žemėlapius atsakingą darbuotoją

Publikuota: 2012 m. lapkričio 28 d. trečiadienis

Iš kompanijos „Apple“ atleistas Richardas Williamsonas, atsakingas už žemėlapių operacinei sistemai „iOS 6“ kūrimą, rašo „Bloomberg“.

Sprendimą dėl R. Williamsono atleidimo priėmė vyriausiasis „Apple“ viceprezidentas Eddy Cue. Iki 2012 rudens E. Cue kontroliavo „iTunes“, „App Store“ ir „iCloud“ paslaugas, o iš kompanijos išėjus Scottui Forstallui, tapo atsakingas ir už žemėlapius bei garsinę pagalbą „Siri“.

Kas užims Richardo Williamsono, vadovavusio žemėlapių kūrėjų komandai, postą, kol kas neaišku.

Nuo 2007 metų išmaniuosiuose telefonuose „iPhone“ ir planšetėse „iPad“ buvo naudojami „Google“ žemėlapiai, o į operacinės sistemos „iOS 6“ valdomus įrenginius „Apple“ nusprendė įdiegti savo produktą. Naujieji žemėlapiai buvo kuriami bendradarbiaujant su olandų kompanija „TomTom“.

Vartotojai teigia, kad „Apple“ žemėlapiuose yra klaidų ir netikslumų, jie galimybėmis nusileidžia „Google“ žemėlapiams. Praėjus savaitei po žemėlapių pasirodymo „Apple“ vadovas Timas Kukas buvo priverstas atsiprašyti ir pažadėti, kad „Apple“ patobulins savo produktą.

R. Williamsono atleidimas – ne vienintelis „Apple“ kadrų politikos pokytis. Spalio pabaigoje kompanija paskelbė apie vyriausiojo viceprezidento Scotto Forstallo, kuris buvo atsakingas už „iOS 6“, pasitraukimą. Neoficialiais duomenimis, S. Forstallas taip pat buvo paprašytas palikti „Apple“ dėl „iOS 6“ žemėlapių.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha