„Apple“ leido vaikams naudotis „iTunes“

Publikuota: 2013 m. rugpjūčio 6 d. antradienis

Kompanija „Apple“ paskelbė naujas taisykles, kaip naudotis „iTunes“. Nuo šiol šia sistema gali naudotis ne tik suaugusieji, bet ir vaikai, dar neturintys 13 metų. Ir ne tik naudotis, bet ir kurti unikalias asmenines paskyras.

Kaip skelbia žiniasklaidos priemonės, paskyras kurti jaunesniems nei 13 metų vaikams „Apple“ leis tik tuo atveju, jei gaus prašymą iš ugdymo įstaigos. Taigi, galima daryti išvadą, kad tai bus savotiškas lavinamasis projektas.

Beje, naujoji taisyklė turėtų prisidėti ir prie „Apple“ įrenginių pardavimo skatinimo. Tėvai galės nupirkti savo atžaloms „iPhone“ ar „iPad“, pasiūlyti prieigą prie interneto ir taip suteikti daugybę galimybių. Be to, tai suteiktų naujų galimybių ir vaikų darželių bei mokyklų darbuotojams.

Vis dėlto reiktų atkreipti dėmesį, kad čia kalbama apie „Mobile Device Management“ technologiją, sukurtą specialiai ugdymo įstaigoms. Su ja mokytojai gali kontroliuoti mokinių ir studentų mobiliuosius įrenginius, o tai irgi gali labai teigiamai paveikti ugdymo procesą.

Kalbant apie „Apple iOS7“, tiksli jos realizavimo data kol kas nežinoma.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha