Dirbtinį intelektą kurs dirbtinis intelektas

Publikuota: 2017 m. sausio 27 d. penktadienis

Norint sukurti gerą dirbtinį intelektą, reikia daug laiko ir pastangų. Kompanija „Google“ nusprendė sukurti dirbtinį intelektą, kuris pats gamintų dirbtinio intelekto sistemas.

Būtent tokia užduotis duota dirbtinio intelekto tyrimo laboratorijai „Google Brain“. Laboratorijos užduotis – gerokai sumažinti dirbtinio intelekto sistemų kūrimo išlaidas, sukurti jas efektyvesnes ir prieinamesnes.

Šiuo metu sukurti dirbtinį intelektą užtrunka kelias savaites ar net kelis mėnesius, be to, prireikia didelės skaičiavimo galios, daugybę operacijų tenka kartoti, išbandant daugybę variantų, kol bus rastas tinkamas sprendimas. Dirbtinis intelektas gali rasti tokius optimizacijos būdus, kurių žmonės negali sugalvoti. Jis efektyvus būtent tuo, kad mokosi pats ir tas mokymosi projektas visiškai nepanašus į žmogaus mokymąsi.

Kol kas „Google“ atstovai teigia, kad dirbtinio intelekto konstruktorius dirba ne taip efektyviai kaip inžinieriai. Tačiau dirbtinis intelektas mokosi daug greičiau nei žmogus, todėl tikėtina, kad po kelerių metų jis bus pranašesnis už savo kūrėją.

Šaltinis: popmech.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha