„Google“ įtariama slapta renkanti vartotojų asmeninius duomenis

Publikuota: 2011 m. gegužės 3 d. antradienis

Pietų Korėjos policija antradienį apsilankė Jungtinių Valstijų kompanijos „Google“ pagrindinėje būstinėje Seule, įtarusi kompaniją neteisėtai ir slapta rinkus asmeninius vartotojų duomenis.

Tyrėjai įtaria kompaniją „AdMob“, kurią 2009 m. metais įsigijo JAV milžinė. Jų manymu, kompanija galėjo rinkti informaciją apie vartotojų buvimo vietą be deramo tam sutikimo.

„Google“ atstovai patvirtino policijos apsilankymo faktą ir patikino bendradarbiaujantys su Pietų Korėjos teisėsaugos organais, tiriančiais įtarimus.

Pradėtas tyrimas byloja apie augantį susirūpinimą dėl internetu renkamos asmeninės informacijos saugumo, ypač smarkiai išaugus mobiliosios įrangos populiarumui.

„Įtariame, kad „AdMob“ rinko asmeninę informaciją be Korėjos komunikacijų komisijos sutikimo ar leidimo“, – pareiškė Pietų Korėjos policijos pareigūnas.

Kiek anksčiau pasirodė pranešimų, esą JAV priežiūros tarnybos svarsto galimybę pačios pradėti „Google“ veiklos tyrimą.

„Google“ įsigijo Kalifornijoje įsikūrusią „AdMob“ 2009 metais.

Kaip teigia analitikai, ne tik išmaniųjų telefonų „iPhone“, bet ir konkurentės „Google“ operacinę sistemą „Android“ naudojančių telefonų vartotojai naršo po internetą dažniau nei bet kas kitas.

Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informaciją ir fotoinformaciją be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.

Šaltinis: ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha