„IBC 2011“ diktuoja naujausias technologines medijų tendencijas

Publikuota: 2011 m. rugsėjo 15 d. ketvirtadienis


Аmsterdame vykusioje kasmetėje tarptautinėje elektroninės žiniasklaidos ir pramogų industrijos parodoje konferencijoje „IBC 2011“  savo naujausias medijų technologijas ir idėjas pristatė apie 1 300 pasaulio bendrovių.

Skaičiuojama, kad renginį aplankė per 49 000 žmonių iš 140 pasaulio šalių. Parodoje pristatyta apie 350 naujų produktų, tarp kurių ir tokia medijos įranga, kaip antenos, vaizdo ir garso sistemos, kabeliai, kameros, skaitmeninės technologijos ir pan.

Bendrovė „Advanced Micro Devices“ pristatė savo „FirePro SDI-Link“ technologiją, skirtą kanalo retransliavimo sistemai ir tiesioginėms transliacijoms. Šis sprendimas realizuoja spartintuvo funkcijas sistemose, kur reikalingas skaitmeninis vaizdo apdorojimas.

„FirePro SDI-Link“ pristatytas bendradarbiaujant tokiems žymiems technologijų rinkos atstovams, kaip „AJA“, „Bluefish444“, „Blackmagic Design“, DELTACAST, DVS ir „Matrox“. 

Bendrovė „Hitachi“ pristatė pirmuosius šios srities 4 terabaitų kietuosius diskus,  kurie bus parduodami kaip G-RAID ir  G-DRIVE sistemos dalys su „G-Technology“ prekės ženklu ir pritaikyti įrangai su „Apple Mac“ prekės ženku bei prifesionaliai  vaizdo ir garso kūrimo rinkai. Minėti kietieji diskai pasižymi savo 7 200 apsisukimų per minutę dažniu.

 „ZiXi“ ir „ Teradek“ kompanijos pristatė kompaktinį vaizdo kamerai skirtą  blokelį  „Teradek Cube“. Įrenginys leidžia rengti tiesiogines transliacijas  tiesiai iš įvykio vietos. Aukštos kokybės vaizdo retransliacijoms reikalingi koriniai tinklai, „Wi-Fi“ arba „Ethernet“. Toks sprendimas kainos  atžvilgiu yra labiau prieinamas nei tradiciškai naudojamas palydovinis ryšys.

Techninę minėto Teradek Cube“  įrangą kūrė „Teradek“ specialistai, o programinę bendrovė  „ZiXi“. Produkto masė – 200 gramų, o atrodo ji kaip paprasčiausia kortų kaladė. „Cube“ lengvai prisijungia pie kameros ir sunaudoja vos  2,5 W energijos. Įrenginį galima prijungti naudojantis „Ethernet“, „Wi-Fi“ arba koriniu tinklu, be to, įrenginį galima prijungti iš karto prie kelių TV studijos ekranų.

 

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha