Įvertinti Vyriausybės planai informacinių technologijų srityje

Publikuota: 2016 m. gruodžio 9 d. penktadienis

Lietuvos verslo konfederacija (LVK) palankiai įvertino naujosios Vyriausybės, vadovaujamos Sauliaus Skvernelio, planus orientuotis į aukštųjų technologijų sritį, spartinti mokslo ir technologijų plėtros politiką, kurti naujas inovatyvias technologijas bei skatinti mokslo ir verslo bendradarbiavimą. Tačiau kartu pastebi, kad veiksmų būtina imtis jau dabar.

Pirmadienį paskelbtoje septynioliktosios Vyriausybės, kurią suformavo Valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija, programoje planuojama tęsti pradėtą valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimo procesą, atverti valstybės informacinius išteklius, sudardant sąlygas ir privačiam sektoriui naudotis sukauptais valstybės informaciniais ištekliais, siekiant kurti naujas inovatyvias paslaugas.

„Teigiamai vertiname naujosios Vyriausybės planus kurti šiuolaikišką ir vientisą informacinės visuomenės plėtros politiką. Informacinių ir ryšių technologijų rinka sparčiai vystosi, todėl Lietuvai, norint neatsilikti šioje srityje, būtina ne tik investuoti į naujas technologijas, bet ir turėti aiškią strategiją. Todėl tikimės, kad Vyriausybės planai įtvirtinti vieną atsakingą instituciją už Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų sektorių, kuri bus atsakinga už valstybės informacinių technologijų ūkio valdymą, inovatyvių e-paslaugų plėtrą, duos teigiamų postūmių šioje srityje ir atneš ilgai lauktų teigiamų rezultatų“, –  sakė LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Vyriausybė savo planuose taip pat yra numačiusi sudaryti skaidrias ir sąžiningas sąlygas privačiam informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus verslui ir viešajam sektoriui bendradarbiauti, kuriant elektronines viešąsias paslaugas, inovatyvius IRT produktus.

LVK taip pat sveikina Vyriausybės planus sukurti centralizuotą ir skaidrią išlaidų, tenkančių informacinėms ir ryšių technologijoms valstybiniame sektoriuje, matavimo ir viešinimo sistemą. Ji leistų kontroliuoti ir viešai pateikti informaciją apie valstybės lėšų, skirtų informacinėms ir ryšių technologijomis, planinį paskirstymą ir faktinį panaudojimą.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

V.Sutkus pritaria atsiskaitymo virtualiąja valiuta reglamentavimui

Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamente įkurtas naujas e-komercijos padalinys, skirtas darbui su atsiskaitymais virtualiomis valiutomis, teikia vilties, kad ši nesąžiningam verslui vystytis itin palanki terpė nespės išsiplėsti. skaityti »