Lietuva – viena iš debesų kompiuterijos naudojimo lyderių

Publikuota: 2016 m. lapkričio 24 d. ketvirtadienis

Lietuvos verslas itin sparčiai pritaiko debesų kompiuterijos sprendimus savo veiklai. Tarp 15 Centrinės ir Rytų Europos šalių Lietuvos bendrovės yra pirmajame trejetuke pagal tai, kokią dalį jų versle užima debesų kompiuterijos sprendimai, rodo „Microsoft Lietuva“ partnerių dienos renginio metu paskelbti duomenys.

„Esame ketvirtosios pramonės revoliucijos išvakarėse, kai kiekvienas verslas neišvengiamai turės transformuotis į skaitmeninį. Džiugu, kad Lietuvos bendrovės neatsilieka ir žengia koja kojon su progresu. Pasiekimas, kad esame vieni iš lyderių debesų kompiuterijos naudojime – itin svarbus. Tai reiškia, kad mūsų partneriai ir daugelis kitų šalies bendrovių transformuoja Lietuvą į ateities šalį ir iš pagrindų keičia, kaip mes gyvename, bendraujame, dirbame ir mokomės“, – sako Ainis Kavaliauskas, „Microsoft Lietuva“ vadovas.

15 Centrinės ir Rytų Europos šalių regione Lietuvos bendrovės į pirmąjį trejetuką pagal tai, kaip aktyviai naudoja „Microsoft“ debesų kompiuterijos sprendimus, patenka kartu su Latvija ir Estija.

Šiuo metu „Microsoft“ partnerio vardą Lietuvoje turi daugiau nei 500 IT bendrovių, o jų skaičius kasmet didėja 3-5 procentais. Tai yra didžiausia informacinių technologijų specialistų bendruomenė Lietuvoje, susijusi su vienos bendrovės kuriamais produktais ir sprendimais.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai