„Microsoft“ išleidžia peles su „Windows“ klavišu

Publikuota: 2013 m. gegužės 24 d. penktadienis

Kompanija „Microsoft“ pristatė dvi belaides kompiuterines peles „Sculpt Mobile Mouse“ ir „Sculpt Comfort Mouse“, pranešama „The Windows Blog“. Šie įrenginiai išsiskiria klavišu su „Windows“ logotipu.

Pelės klavišas atlieka tą pačią užduotį kaip ir „Windows“ mygtukas klaviatūroje. Operacinėje sistemoje „Windows 8“ jis leidžia persijungti tarp dviejų sąsajų. „Windows 7“ ir gerokai ankstesnėse sistemose paspaudus klavišą atidaromas meniu.

Pelėje „Mobile Mouse“ klavišas „Windows“ yra po ratuku, o „Comfort Mouse“ – kairėje šoninėje sienelėje. Pastaruoju atveju klavišas yra ir jutiklinis paviršius: juo slysdamas pirštu naudotojas gali, pavyzdžiui, perjungti programėles „Windows 8“.

„Sculpt Mobile Mouse“ prekyboje pasirodys gegužę, o „Sculpt Comfort Mouse“ – 2013 metų birželį. Pirmoji pelė kainuos 30, antroji – 40 JAV dolerių.

Klavišas „Windows“ pirmą kartą pasirodė klaviatūroje „Microsoft Natural Keyboard“, išleistoje 1994 metais, ir tapo beveik privalomu stacionaraus kompiuterio klaviatūros atributu.

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha