„Microsoft“ pristato įrankių paketą naujiems mokslo metams

Publikuota: 2016 m. rugpjūčio 30 d. antradienis

Artėjant mokslo metams, reikia pasiruošti ne tik sąsiuvinius ir rašiklius, bet ir technologijas efektyviam mokymuisi. Pristatome „Microsoft“ įrankių paketą, skirtą šiems mokslo metams.

„Sway“. Ši nemokama programa skirta vizualiai patraukliai savo kolegoms, bendraklasiams ir kitiems studentams pateikti įvairias ataskaitas, prezentacijas, asmenines istorijas ir kitą informaciją. „Sway“ leidžia sujungti ir derinti skirtingus multimedijos elementus, kaip tekstas, video, lentelės, žemėlapiai ir kt., kuriant interaktyvų ir žmogaus akiai patrauklų pasakojimą. Mokytojai „Sway“ gali naudoti pateikiant medžiagą moksleiviams, apibendrinant klasės projektus ar suteikiant papildomą medžiagą tėvams.

„OneNote“. Per pastaruosius metus, aktyvių nemokamos „OneNote“ programėlės moksleivių/studentų skaičius augo 300 proc., o nuo 2015 m. birželio net 400 tūkst. mokytojų ir 3,5 mln. moksleivių visame pasaulyje aktyviai naudoja programą klasėse.  Priežastis paprasta – mokantis visad praverčia programėlė, kurioje galima pasižymėti kilusias mintis, dienos darbų sąrašą. Taip pat ji leidžia kurti klasių e. portfelius, juose talpinti namų darbus, kuriuos moksleiviai programėlėje gali atlikti, o mokytojas – iškart įvertinti.

„Skype“. Programėlė leidžia bendrauti su kolegomis ne tik kompiuteriu, bet ir mobiliuoju telefonu. Tai praverčia atliekant projektus ar konsultuojantis dėl namų darbų, ypač tada, kai neužtenka tik susirašinėjimo ar skambučio – galima su kolegomis bendrauti ir naudojant vaizdo kameras tiek kompiuteryje, tiek telefone. O jei tenka mokytis užsienyje, „Skype“ leis palaikyti ryšį su draugais ir artimaisiais Lietuvoje. Be to, mokytojai atranda vis daugiau jų panaudojimų būdų: kalbų mokymasis, virtualios pamokos ar ekskursijos po daugelį pasaulio muziejų, laboratorijų ar net NASA.

„Office 365“. Norint efektyviai mokytis ir atlikti sudėtingesnes užduotis, „Office“ programų paketas yra nepamainoma priemonė. „Office“ veikia visuose įrenginiuose, todėl reikalingą bylą galima pasiekti iš bet kurio įrenginio. Suderinus kartu su „OneDrive“ programėle visa mokslui reikalinga informacija bus pasiekiama iš bet kur, nereikės nešiotis USB raktų – pakaks tik interneto.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha