Nauji sprendimai didžiųjų duomenų sferoje – ar analizuoti juos taps paprasčiau?

Publikuota: 2015 m. lapkričio 20 d. penktadienis

„Dell“ pristatė naujus didžiųjų duomenų (Big Data) ir analitikos sprendimus bei paslaugas, skirtas kompanijoms greitai ir saugiai didelius duomenų srautus apdoroti ir paversti paprastesnėmis įžvalgomis. Tarp šių sprendimų – pažangi analizės programinės įrangos platforma bei nauji analizės paslaugų sprendimai (Analytics-as-a-Service) įvairiems pramonės sektoriams: bankininkystei, sveikatos apsaugai ir draudimui. Šie atnaujinimai leidžia organizacijoms duomenų analizę įtraukti į visus pagrindinius procesus bei pasinaudoti jų įžvalgomis siekiant geresnių verslo rezultatų. 

Duomenų analizės rezultatais grįsti sprendimai – tai kelias į konkurencinį pranašumą šiuolaikinėje duomenų ekonomikoje. „Dell“ pasaulinis technologijos įsisavinimo indeksas 2015 (Dell Global Technology Adoption Index 2015 (GTAI)) parodė, kad organizacijos, kurios naudoja didžiuosius duomenis auga dvigubai greičiau, nei organizacijos, kuriose jų nėra. Šie tyrimai atskleidė ir tai, kad 44 proc. organizacijų vis dar nesupranta, kaip gauti naudos iš turimų duomenų. Patobulinusi didžiųjų duomenų ir analitikos įrangos paketą, „Dell“ savo klientams padeda įveikti neužtikrintumą, sumažinti riziką ir išmintingai investuoti į duomenų technologijas. Šie įrankiai skatina informacinių technologijų ir verslo sąveiką, spartina operacijų efektyvumą ir maksimaliai išnaudoja numatomų analizės rezultatų privalumus.

Naujoji „Statistica 13“ dar labiau supaprastina pažangios duomenų analizės diegimą visose įmonės sferose

„Statistica 13“ – naujausia populiariosios pažangios duomenų analizės platformos „Dell“ sukurta versija, dar labiau supaprastina ir patobulina procesus, kuriuos kompanijos taiko prognozuojant modelius juos tiesiogiai diegiant į duomenų šaltinius, esančius tinklo ugniasienėje, debesijoje ir partnerių ekosistemose. „Statistica“ – tai sprendimas, kuriuo nesunku naudotis, nereikia mokėti ir programuoti. Jis sklandžiai integruojasi į atvirą R kodą. Tai – įrankis, kuriuo galima apdoroti skirtingų rūšių duomenis, atrasti naujų duomenų sąsajas ir taikyti pažangius nuspėjamus analitikos įrankius, padedančius prognozuoti ateities tendencijas, atpažinti naujus klientus bei pardavimų galimybes, nagrinėti „kas jeigu“ scenarijus bei sumažinti sukčiavimo ir kitokio pobūdžio verslo riziką. Nauji „Statistica 13“ patobulinimai ir galimybės:

Stiprinamos IP pagrindu veikiančios paslaugos pažangiose analitikos technologijose ir  duomenų moksle

„Dell Services“  plečia savo analizės paslaugų (Analytics-as-aService) produktų skalę pristatydama specifines pramonės paslaugas, klientams suteikiančias galimybę atrasti naujų įžvalgų, prognozuoti verslo rezultatus ir patikslinti bei efektyviau valdyti esminius verslo procesus. Pavyzdžiui, naujosios BPO paslaugos padeda analitiką taikyti visuose esminiuose organizacijos valdymo procesuose, o augančius analizės duomenis padaryti prieinamus jais grindžiamų sprendimų vykdymui. Pavyzdžiui: 

Sukčiavimo, švaistymo ir neteisingo panaudojimo valdymas. Organizacijoms padeda įvardinti medicininių tapatybės vagysčių, nebūtinų tyrimų arba nereikalingų medicinos paslaugų ir netinkamo apmokesdinimo atvejus.

Neigiamų rezultatų tikimybės vertinimas ir prognozuojamoji analizė. Padeda aktyviai įvertinti kada pagalbos tikimybė mažiausia ir suteikia galimybę greitai peržvelgti kiekvienos sąskaitos operacijų duomenis, juos atidžiai stebėti ir planuoti veiksmus ateityje padedant išvengti iki 40 procentų mažai arba jokios grąžos neduodančius atvejus.

Ryšių su klientais valdymo paslaugos. Padeda modeliuoti silpnėjančių ryšių su klientais tendencijas (naujų socialinių duomenų apdorojimas ir jų ryšių su tradiciniais duomenimis šaltiniai), kurios padeda atpažinti tolstančius klientus ir aktyviai imtis prevencinių veiksmų.

„Dell Services taip pat pristatė aptarnavimo paslaugų analizės įrankį (angl. Dell Service Desk Analytics)  ir sveikatos stebėjimo įrankį (angl. Dell ModelHealth (DMH) Tracker).

Service Desk Analytics transformuoja IT paslaugų valdymą padėdamas nuspėti būdingas klaidas ir automatizuotai jas šalinti. Ši sistema geba iš anksto įspėti apie galimus pavojus ir apdoroti tekstą, kad vartotojai išvengtų nesklandumų, o kompanijos darbas nesutriktų.ModelHealth Trackertechnologija klientams padeda sekti ir stebėti įvairių rodiklių efektyvumą bei prognozuojamosios analizės modelius. Ypač tuose sektoriuose, kur reikia laikytis atitinkamų standartų (bankininkystėje ir draudimo paslaugų sferoje), kompanijos naudoja rizikos indeksus ar kitus prognozės modelius, kad nuspėtų galimus rezultatus, pavyzdžiui: vertinant kliento mokumą ar draudiminio įvykio falsifikavimo atvejus. DMH ima duomenis iš įvairių šaltinių, juos apdoroja, archyvuoja, modeliuoja scenarijus ir, svarbiausia, juos stebi, kad užtikrintų didžiausią efektyvumą bei standartų patenkinimą. 

Šie nauji produktai papildo per 50 „Dell“ paslaugų, susijusių su pažangia analize, paketą. Sveikatos apsaugos duomenų analizės srityje jie nuspėja tokius esminius kriterijus, kaip gyventojų sveikata, pakartotinis pacientų priėmimas bei demografinis sveikatos rizikos veiksnių pasiskirstymas. Finansinių duomenų analizės srityje, jie naudingi stebint internetinių pavedimų statistiką ir grobstymo atvejus. Draudimo sektoriuje, šie produktai įspėja apie silpnėjančius ryšius su klientais papildoma Lifesys sistema. Tai – speciali „Dell“ kompanijos platforma draudiminių įvykių registracijai ir valdymui.

Paprastesnis diegimas ir greičiau analizuojami pokyčiai

Šalia programinės įrangos ir paslaugų, „Dell“ žinoma ir dėl savo inžinerinių sprendimų bei pavyzdinių architektūrų, kurios pagreitina diegimą ir sumažina jo kaštus. Šie sprendimai testuojami ir tvirtinama jų sertifikacija vien tam, kad klientai patirtų kuo mažiau trikdžių – „Dell“ taiko efektyvią duomenų valdymo įrangos diegimo metodiką. Visai neseniai, bendradarbiaudama su „Cloudera“, „Dell“ paskelbė apie jau XV pavyzdinę architektūrą, veikiančią Syncsort DMX-h programinės įrangos pagalba. „Dell“ | „Cloudera“ | Syncsort Data Warehouse Optimization – ETL Offload Reference Architecture pateikia planavimo, projektavimo, surinkimo ir diegimo procesus, kurie duomenis susistemina ir paruošia apdorojimui. Šį procesą įprasta aprašyti kaip ištraukti–pakeisti–įkrauti (angl. extract–transform–load – ETL). Jis naudoja Hadoop duomenų platformą. Tai – pavyzdinė architektūra, kuri klientams padeda taupyti kaštus, spartina brangius procesus ir padeda greičiau rasti sprendimus, nei tai daro atviro kodo ar patentuoti produktai. Dell’s ProDeploy Enterprise Suite vartotojams pateikia visapusišką diegimo paslaugą bei profesinio sertifikavimo priemones, skirtas supaprastinti diegimą bei greitai ir su pasitikėjimu įsisavinti naują technologiją.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha