PAR balsuos su ID kortele

Publikuota: 2013 m. liepos 5 d. penktadienis

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) piliečiai gaus elektroninę asmenybės kortelę (ID kortelė) ir galės naudoti ją balsuodami nacionaliniuose rinkimuose 2014 metais. Toks rinkimų komisijos (angl. Independent Electoral Commission) pareiškimas pasirodė po birželio 26 dienos ministrų kabineto posėdžio, kuriame nutarta, kad ID kortelių sistema bus pradėta įgyvendinti jau liepos 18 dieną.

Naujos identifikavimo kortelės turės du brūkšninius kodus: vienmatį, kuriame yra kortelės turėtojo identifikavimo numeris, ir dvimatį, kuriame bus užšifruota demografinė informaciją apie šį asmenį. Komisijos teigimu, tai suteiks galimybę nešiojamaisiais skenavimo aparatais nuskaityti informaciją apie asmenį iš el. paso. Tam, kad asmuo galėtų dalyvauti balsavime, komisijai užteks žinoti jo identifikavimo numerį. Vis dėlto prieš tai komisija atliks asmens atpažinimą pagal veidą lygindama nuotrauką el. pase su pačiu žmogumi.

Pirmuoju žmogumi, gavusiu elektroninį pasą PAR, tapo šalies vidaus reikalų ministrė Naledi Pandor.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

JAE piliečiai pasą keis mobiliuoju įrenginiu

Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) piliečiai artimiausiu metu turės galimybę atnaujinti savo el. identifikavimo korteles, kurios šalyje atstoja pasus, pasitelkę į pagalbą asmeninius mobiliuosius įrenginius. skaityti »