Premjeras atidarė pirmąjį Baltijos šalyse „Blu–ray“ diskų gamybos centrą

Publikuota: 2011 m. rugpjūčio 24 d. trečiadienis

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien dalyvavo bendrovės „Baltic Solar Energy“ „Blu–ray Disc“ gamybos centro atidaryme. Tai pirmasis Baltijos šalyse „Blu–ray“ diskų gamybos centras, kuriame bus gaminami „Full HD“ kokybės vaizdo filmai.

„Smagu dalyvauti tokioje šventėje, kai galima pasidžiaugti kartu pasiektais rezultatais. Džiugu, kad panaudojant Europos Sąjungos lėšas padedame tiems verslo lyderiams, kurie veržiasi į priekį, nebijo globalios konkurencijos ir investuoja į naujas technologijas. Tai daro Lietuvą modernia šalimi“, – atidarydamas pirmąjį Baltijos šalyse diskų gamybos centrą sakė Premjeras A. Kubilius.

Lietuvoje atidaromas „Blu–ray“ diskų gamybos centras yra vienas moderniausių Europoje. Iš Europos Sąjungos lėšų modernių įrengimų ir naujų gamybinių priemonių įsigijimui skirta 4,1 mln. Lt.

Gaminat „Blu–ray“ diskus, bus pasitelkiamos naujausios technologijos, kurias šiuo metu naudoja tik didžiosios pasaulio įmonės. Planuojama, kad pagrindiniai kompanijos klientai bus filmus, muzikinius klipus platinančios ir leidybinės įmonės, bankai, valstybinės įmonės, kurioms reikia kaupti didelius duomenų kiekius.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha