Reikalaujama blokuoti linkomanija.net

Publikuota: 2011 m. balandžio 6 d. trečiadienis

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA), kelis mėnesius rinkusi dokumentus ir įrodymus, reikalauja užblokuoti prieigą prie svetainės linkomanija.net ir žada visą informaciją šią savaitę įteikti Susisiekimo ministerijai pavaldžiam Informacinės visuomenės plėtros komitetui (IVPK).

Teigiama, jog dėl minėtos svetainės veiklos žalą patiria ne tik Lietuvos kompanijos, bet ir kino industrijos milžinės, kurios nėra suteikusios šiam tinklalapiui jokių kūrinių platinimo teisių.

Visgi neteisėtu kūrinių platinimu kaltinama linkomanija.net teigia, jog jų svetainė – tai tarsi pažinčių portalas ar socialinis tinklas, neskatinantis vartotojų keistis įstatymais draudžiamu turiniu, o keistis informacija išnaudojant naujus technologinius sprendimus įstatymai nedraudžia. Beje, linkomanija.net atstovų teigimu, tinklalapio blokavimas – neefektyvi priemonė ir didelės įtakos tinklalapio darbui neturės.

 

 

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Pakistane blokuojamos „nepadorios“ SMS žinutės

Pakistano telekomunikacijų administracija išsiuntė mobiliojo ryšio kompanijoms sąrašą žodžių ir posakių, kuriuos draudžiama naudoti rašant SMS pranešimus. skaityti »