Siekiama jau rudenį įteisinti elektroninį balsavimą

Publikuota: 2011 m. gegužės 24 d. antradienis

Jungtinė (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcija antradienį pradėjo rinkti Seimo narių parašus dėl e. balsavimo įstatymo projekto skubaus įtraukimo į posėdžių darbotvarkę.

Šiam pasiūlymui pritarus ne mažiau kaip 47-iems Seimo nariams, projektas be eilės būtų įtrauktas į darbotvarkę ir svarstomas.

Kaip prognozavo frakcijos narys, Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Arūnas Valinskas, esant Seimo palaikymui, elektroninis balsavimas galėtų būti įteisintas jau rudens sesijos pradžioje.

„Nors praėjusią savaitę, įvertinęs Seime vykstančias diskusijas šia tema, pareiškiau, kad elektroninio balsavimo projektas palaidotas, dar bandysime išnaudoti paskutinę galimybę ir dar kartą paraginsime Seimą priimti šį įstatymą. Labai tikiuosi, kad projektas nenuguls į stalčius, kaip tai vyko keletą pastarųjų metų, ir piliečiai galės rinkti valdžią internetu“, - sakė A. Valinskas.

Šiuo metu Lietuvoje įstatymais įtvirtinti du balsavimo būdai: išankstinis balsavimas paštu ir balsavimas rinkimų apylinkėje rinkimų dieną. Rinkėjai, negalintys pasirinkti vieno iš šių būdu, praranda galimybę pasinaudoti rinkimų teise.

Įteisinus elektroninį balsavimą kaip papildomą balsavimo būdą, piliečiai internetu galėtų dalyvauti savivaldybių tarybų, Seimo, Prezidento, Europos Parlamento rinkimuose, referendumuose.

Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informaciją ir fotoinformaciją be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.

Šaltinis: ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Lietuvoje vyksta diskusijos dėl elektroninio balsavimo

Gyventojų nuomonės apklausos duomenimis, 75 proc. Lietuvos gyventojų pritaria elektroniniam balsavimui. Tačiau dalis politikų nėra tikri, ar jis yra saugus... skaityti »