„Sony“ pristatė funkcionalų fotoaparatą „Cyber-shot RX10“

Publikuota: 2013 m. spalio 18 d. penktadienis

Kompaktiška ir patogi nešiotis fotoaparato forma dar nereiškia, kad reikės leistis į kompromisą dėl nuotraukų kokybės ir visaverčių kūrybinio fotografavimo galimybių. Naujasis „Sony“ fotoaparatas „Cyber-shot RX10“, siūlantis patogią alternatyvą profesionalių DSLR fotoaparatų savininkams, geba be daugybės papildomų fototechnikos priedų užtikrinti neprilygstamą nuotraukų kokybę.

Naujajame „Sony“ fotoaparate panaudotas fiksuotas objektyvas „Carl Zeiss Vario-Sonnar T 24-200 mm F 2.8“ lemia aukštą vaizdo ryškumo lygį ir skiriamąją gebą, kurių iki šiol buvo galima tikėtis tik iš keičiamų objektyvų kolekcijos. Įspūdingi priartinimo parametrai leidžia naudotis itin lanksčiomis fotografavimo galimybėmis – nuo plačiakampės iki didelio nuotolio fotografijos įvairioms akimirkoms skirtingose situacijose įamžinti. Tuo metu fokusavimo vos 3 cm atstumu funkcija suteikia unikalią galimybę patekti į detalų makrofotografijos pasaulį.

Itin plati diafragmos reikšmė F2.8, išlaikoma per visą priartinimo nuotolį, suteikia papildomo šviesumo bei leidžia fotografuoti su santykinai mažesniu ISO nustatymu esant silpnesniam apšvietimui. Iš 7 plokštelių susidedanti objektyvo diafragma padeda nesunkiai išgauti išsiliejusio fono efektą, o vaizdo stabilizavimo sistema „Optical SteadyShot“ garantuoja ryškias nuotraukas net tuo atveju, kai fotografuojama neturint tvirtos atramos.

Patogus laikyti ir aprūpintas įvairiapusėmis rankinio valdymo funkcijomis, naujasis „RX10“ bus iš karto pažįstamas bet kam, kas savo rankose yra laikęs profesionalų fotoaparatą. Be to, lengvo, tačiau itin atsparaus magnio lydinio korpusas bei valdymo mygtukai yra apsaugoti nuo dulkių ir drėgmės, todėl suteikia galimybę naudotis šiuo fotoaparatu nesibaiminant įvairiose sąlygose.

Intuityvūs ir ergonomiškai išdėstyti valdymo mygtukai suteikia profesionaliems fotoaparatams būdingą lankstumą. Diafragmos valdymo žiedas turi du rankinio valdymo režimus – garsinį, kuris kiekviename žingsnyje klakteli taip padėdamas tiksliai įvertinti nustatymus, ir tylųjį, skirtą netrikdyti fotografuojamų objektų ar naudoti filmuojant. Tarp kitų valdymo galimybių – net 7 programuojami mygtukai, kuriems galima priskirti dažniausia naudojamas specifines funkcijas.

Kaip ir pripažinimo sulaukusiame „DSC-RX100 II“ modelyje, šiame fotoaparate naudojamas 20,2 mln. taškų raiškos 1.0 tipo vaizdo jutiklis „Exmor R CMOS“, kuris yra maždaug 4 kartus didesnis už įprastus kompaktiškų fotoaparatų jutiklius.

Fiksuoto kameros objektyvo veiksena yra nepriekaištingai suderinta su plačiaformačiu vaizdo jutikliu ir patobulintu vaizdo procesoriumi „BIONZ X“, kuris nuo šiol yra iki 3 kartų spartesnis už savo pirmtakus. Išskirtinę vaizdo raišką ir tekstūros tikslumą padeda išgauti „BIONZ X“ naudojamos naujos vaizdo detalių atkūrimo, triukšmo ir difrakcijos mažinimo technologijos.

Tikslią ir greitą autofokusavimo veikseną užtikrina naujas „Direct Drive SSM“ mechanizmas, suderintas dirbti kartu su „Exmor R CMOS“ vaizdo jutikliu ir „BIONZ X“ procesoriumi. Autofokusavimo funkcija „Lock-on AF“ leidžia sekti greitai judančius objektus ir išlaiko juos objektyvo fokuse net tais atvejais, kai jie trumpam pradingsta ir vėl atsiranda. O funkcija „Eye AF“ padeda gauti visada sufokusuotus portretus su ryškiomis fotografuojamo žmogaus akimis, kai jis nežiūri tiesiai į objektyvą.

Išnaudoja plataus kampo objektyvo lęšius nepriekaištingo detalumo „Full HD“ vaizdams filmuoti. Vaizdo įrašymui galima pasirinkti iš dviejų formatų – 50p (AVCHD) ar kinematografiško 25p su kontroliuojamais šviesumo nustatymais. Tiesioginė HDMI jungtis leidžia peržiūrėti vaizdą išoriniame ekrane ar įrašyti į duomenų kaupiklį.

Garso lygio matuoklis ir galimybė kontroliuoti garsumą užtikrina, kad detalūs vaizdai bus papildyti nepriekaištingu garsu. Papildomos mikrofono ir ausinių jungtys leidžia tiksliau įvertinti įrašomą garsą. O profesionalų lygį pasiekti padės pasirenkamas adapteris „XLR-K1M“, su kuriuo galima naudoti išorinį mikrofoną.

Didelės 1440 tūkst. taškų raiškos ir didelio kontrastingumo OLED vaizdo ieškiklis „True-Finder“ siūlo žvelgti plačiu 33 laipsnių stebėjimo kampu. Ryškus ir šviesus 3 colių įstrižainės „White Magic LCD“ ekranėlis gali būti pasuktas ir taip palengvinti fotografavimą iš nepatogių padėčių.

Į naująjį „Sony“ fotoaparatą integruotas belaidis „Wi-Fi“ ryšys suteikia galimybę šį fotoaparatą suporuoti su išmaniuoju telefonu, kompiuteriu ar televizoriumi ir į šiuos įrenginius perkelti nuotraukas bei nufilmuotus vaizdus. Naujausios versijos programėlė „PlayMemories Mobile Version 3.0“, skirta mobiliesiems įrenginiams, leis fotoaparatą valdyti nuotoliniu būdu.

Fotoaparato „RX10“ galimybes dar labiau išplečia įvairių priedų spektras, tarp kurių – kokybiškas apsauginis krepšys „LCJ-RXE“, stereo garso mikrofonas „ECM-XYST1M“, blykstė „HVL-F43M“, filmavimo lempa su atskira baterija „HVL-LEIR1“.

„Sony“ fotoaparatas „RX10“ Europos rinkoje pasirodys šių metų lapkričio viduryje ir kaunuos apie 4150 Litų.

Techninės produkto savybės ir nuotraukos čia >>>

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha