Sostinė pirmoji iš savivaldybių įsidiegė elektroninę aukcionų sistemą

Publikuota: 2016 m. kovo 1 d. antradienis

Vilniaus miesto savivaldybė – pirmoji iš visos Lietuvos savivaldybių, turtą pardavinėsianti elektroninių varžytinių sistemoje www.evarzytines.lt. Pirmieji savivaldybės elektroniniai aukcionai prasidės jau balandžio mėnesį.

„Ši naujovė labai supaprastins Savivaldybės turto pardavimo tvarką ir eliminuos bet kokias neskaidrumo galimybes: varžytinių dalyviams nebereikės gaišti ir vykti į savivaldybę, aukcionai vyks internetu, o pirkėjai turės daugiau laiko ramiai įvertinti savo galimybes ir pasiūlyti geriausią kainą. Elektroninės varžytinės vyks ilgiau, nei įprasti aukcionai, – tris dienas,“  – sako Administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Savivaldybės parduodamo turto aukcionai vyks dviem etapais. Pirmiausia, savivaldybė www.evarzytines.lt paskelbs registraciją į būsimą aukcioną. Užsiregistravę ir visus reikiamus dokumentus sistemoje pateikę dalyviai varžysis tarpusavyje ir siūlys savo kainą. Laimės geriausią kainą pasiūlęs dalyvis. Tikimasi išvengti neskaidrių susitarimų, kadangi suinteresuotieji varžytinėse dalyvauja nuotoliniu būdu, nematydami vienas kito.

Šiuo metu Savivaldybė testuoja elektroninių aukcionų aplinką ir jau balandžio mėnesį pakvies dalyvauti pirmuosiuose  elektroniniuose aukcionuose.


Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha