Vokiečiai įvertino lietuvių sukurtą kompiuterio pelę „Peanut mouse“

Publikuota: 2013 m. vasario 25 d. pirmadienis

Miunchene vykusio „iF design awards night“ renginio metu apdovanota ir lietuvių sukurta kompiuterio pelė „Peanut mouse“. Inovatyvaus dizaino pelė įvertinta kaip vienas geriausių 2013 metų kompiuterių aksesuarų. Atsiimti jau prestižiniu tapusio apdovanojimo buvo pakviesti produkto dizaino kūrėjai ir gamintojai kompanijos „ACME Europe“ atstovai. Apdovanojimų ceremonija vyko vasario 22 dieną įspūdingame „BMW Welt“ pastate.

„iF design awards“ – tai didžiausias kasmetinis Europos dizaino konkursas vykstantis Vokietijoje nuo 1953 m. Apdovanojimas jau spėjo tapti išskirtinio dizaino patvirtinimo ženklu bei standartine produkto kokybės gaire, pripažinta gamintojų ir dizainerių, žiniasklaidos ir klientų.

Šių metų  laimėtojams paminėti konkurso organizatoriai surengė įspūdingą šventę, sukviesdami žinomiausius verslo, politikos ir žiniasklaidos atstovus iš viso pasaulio. Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo apie 2 000 kviestinių svečių. Net 75 dizaino darbai už geriausius kūrinius trijose kategorijose – gaminio dizainas, komunikacijos dizainas ir pakavimo dizainas – gavo specialius auksinius apdovanojimus.

Kiekvienais metais šio prestižinio apdovanojimo laimėtojai yra atrenkami iš išskirtiniu dizainu pasižyminčių gaminių. Atrenkant gaminio dizaino apdovanojimo laimėtojus vertinami tokie gaminio aspektai kaip dizaino kokybė, funkcionalumas, novatoriškumo laipsnis, naudojimo paprastumas ir poveikis aplinkai. Apie šį apdovanojimą svajoja visi pasaulio dizaineriai. Kompanija "„ACME Europe“ yra antrieji lietuviai gavę šį prestižinį įvertinimą

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha