„Yahoo!“ parduoda dalį savo turto

Publikuota: 2011 m. gruodžio 23 d. penktadienis

JAV bendrovė „Yahoo!“ pradėjo derybas dėl savo dalies pardavimo stambiausioje Kinijos interneto kompanijoje „Alibaba“ bei „Yahoo!-Japan“. „Alibaba“ antroje pagal naudotojų skaičių paieškos sistemoje JAV bendrovė turi 40 proc. akcijų, o „Yahoo!-Japan“ – 35 proc.

„Yahoo!“ dalis Azijoje vertinama 17–18 mlrd. dolerių. Paieškos sistemos atstovai prognozuoja, jog įmonei pavyks atgauti anksčiau skirtas investicijas bei gauti papildomų lėšų savo veiklai plėsti. „Yahoo!“ kapitalizacija šiuo metu udaro 18,5 mlrd. dol.

Labiausiai tikėtina, jog „Alibaba“ įmonės „Yahoo“ dalį įsigys pati Kinijos kompanija. Anksčiau įmonės savininkas ir generalinis direktorius Džekas Ma (Jack Ma) yra sakęs, jog jis pasiruošęs ne tik išpirkti „Yahoo!“ dalį, bet ir tapti vienu iš paieškos sistemos bendrasavininkiu. „Alibaba“ akcijų paketą „Yahoo!“ už 1 mlrd. dol. įsigijo 2005 metais. Per šešerius metus jo vertė išaugo daugiau nei 13 kartų. .

Informacija apie galimą „Yahoo!“ dalies pardavimą pasirodė antroje 2011 metų pusėje. Tuomet pradėtas svarstyti net pačios paieškos sistemos pardavimas. Tarp potencialių pirkėjų buvo įvardytos kompanijos „Alibaba“, „Microsoft“, „TPG Capital“ ir „Silver Lake“. Prieš trejus metus „Microsoft“ siūlė už „Yahoo!“ 44,6 mlrd. dolerių, tačiau kaina netenkino paieškos sistemos vadovybės.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha