„Youtube“ kūrėjai nusipirko Deliciuos.com

Publikuota: 2011 m. balandžio 30 d. šeštadienis

„Youtube“ kūrėjai Chad Hurley ir Steve Chen iš „Yahoo“ nusipirko interneto svetainę Deliciuos.com, kurią pastaroji jau anksčiau buvo nusprendusi parduoti arba uždaryti.

Deliciuos.com svetainė yra pristatoma kaip socialinė puslapių žymėjimo sistema, kurioje žmonės dalijasi vieni su kitais jiems patikusios ar sudominusios informacijomis nuorodomis, svetainėmis, straipsniais. Deliciuos.com pavadinimas buvo pasirinktas norint pabrėžti informacijos „gardumą“.

2005 m. „Yahoo“ šią svetainę už 30 milijonų dolerių nusipirko iš jos įkūrėjo Joshua Schachter. Tuomet ji buvo laikoma vienu iš perspektyviausių projektų, tačiau 2010 m. „Yahoo“ vis dėlto nusprendė jį parduoti „YouTube“ kūrėjams, kurie neatskleidžia šio sandėrio sumos.

Ch. Hurley ir S. Chen savo naująjį pirkinį ketina įtraukti į naują projektą, pavadinimu „Avos“. Nors projektas ir jo planai laikomi paslaptyje, spėjama, kad šiame milžiniškų informacijos srautų amžiuje, kai žmonėms yra sunku susigaudyti informacijos jūroje, jis bus skirtas jai atrinkti ir paieškos įrankiams parinkti. Naujieji svetainės savininkai paskelbė, kad ketina patobulinti svetainę ir padaryti ją daug patogesnę naudotojui.

„Mes matome galimybę supaprastinti būdą, kuriuo interneto naudotojai renka informaciją ir dalijasi ja internete“, – teigė Ch. Hurley.

Ch. Hurley ir S. Chen, sugalvoję milžiniško populiarumo sulaukusio „YouTube“ kanalo idėją, 2006 m. jį pardavė „Google“ už rekordinę 1,76 milijardo dol. sumą. Deliciuos.com savo įprastą veiklą tęs iki liepos mėnesio, tačiau po to svetainės laukia pasikeitimai.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha