„iTunes“ konkuruos su „Spotify“

Publikuota: 2011 m. gegužės 8 d. sekmadienis

Šiuo metu bene populiariausia muzikos, TV laidų, filmų saugykla „iTunes“ įsigijo rimtą varžovą – „Spotify“ skelbia patobulinusi savo alternatyvą „iTunes“ programai.

Kompanija šiuo metu plečia savo paslaugų spektrą ir pasiūlė „iPhone“ bei „iPod“ skirtas taikomąsias programas, kuriomis nemokamai galės naudotis visi kompanijos klientai. Pastarieji šiuo metu yra skatinami savo muzikos ir vaizdo failus perkelti į „Spotify“, o ne į „iTunes“ programą.

Šių metų gegužės 4 d. pasirodžiusią atnaujintą programą „Spotify“ ketina paversti vienintele ir populiariausia muzikos siuntimosi, saugojimo platforma, turinčia per 10 mln. naudotojų.

Šiuo metu žmonėms, norintiems perkelti visus savo failus iš „iTunes“ į „Spotify“ internetinę biblioteką, tai kainuoja nuo 5 iki 15 dolerių, tačiau po atnaujinimo tai bus galima padaryti nemokamai. Manoma, kad kompanija žengė šį žingsnį norėdama susigrąžinti savo klientus po to, kai įmonė apribojo nemokamas paslaugas.

Vienas iš „Spotify“ vadovų Gustav Soderstrom patvirtino, kad bus bandoma nukonkuruoti „iTunes“. Naująja programa, atsižvelgiant į klientų pageidavimus, bus galima naudotis „iPhone“ išmaniuoju telefonu ir ‚iPod“ grotuvu. „Spotify“ pasiūlys savo klientams ir taikomųjų programų išmaniesiems telefonams „iPhone“ bei „Android“.

Nepaisant kompanijos planų, skeptikai mano, kad „Spotify“ nesugebės sudaryti tinkamos konkurencijos „Apple“ produktui, kadangi „iTunes“ yra sujungtas ir naudojamas su labai populiariais kitais „Apple“ gaminiais. Tačiau jei „Spotify“ įgyvendins savo planus, gali būti, kad programos naudotojai greitu metu ja įsikels muziką ir kitus failus į savo išmaniuosius telefonus „iPhone“ nenaudodami „iTunes“ programos ir tai galės padaryti per belaidį internetą – besinaudojantieji „Apple“ siūloma programa šiuo metu to padaryti negali.

Šaltinis: BBC
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha