Europiečiai pirkdami internetu išleidžia vis daugiau pinigų

Publikuota: 2015 m. spalio 5 d. pirmadienis

Logistikos bendrovės „PostNord“ ataskaitoje „Elektroninė komercija Europoje“ skelbiama, kad europiečiai vis dažniau reguliariai apsiperka internetu ir išleidžia daug daugiau nei anksčiau. Apklausoje dalyvavo 11 000 tūkst. pirkėjų iš Belgijos, Danijos, Suomijos, Prancūzijos, Italijos, Olandijos, Norvegijos, Lenkijos, Islandijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Šveicarijos ir Vokietijos. Iš viso pernai iš šių šalių per el. prekybą gauta 180 mlrd. eurų, o tai 10 mlrd. daugiau nei dar metais anksčiau.

Populiarėja ir būdas apsipirkti iš užsienio. Palyginti su praėjusiais metais, europiečių, bent kartą įsigijusių prekių iš užsienio el. parduotuvių, skaičius padidėjo 11 mln. Šis apsipirkimo būdas populiariausias Skandinavijoje – net 70 proc. apklaustųjų bent kartą įsigijo prekių iš užsienio. Didžiojoje Britanijoje tokių pirkėjų – 58 proc., o Vokietijoje – 53 proc.

Daugiausia pinigų pirkiniams išleidžia anglai. Jų apsipirkimo vidutinė suma sudaro 1 028 Eur. Skandinavijoje vidutiniškai išleidžiami 549 Eur, Italijoje – 295 Eur.

Visose rinkose populiariausios prekės yra drabužiai, avalynė, buitinė technika ir knygos. Populiariausias apsipirkimo būdas yra atsiskaitant debetinėmis ir kreditinėmis kortelėmis. Daugumoje šalių, išskyrus Skandinaviją ir Belgiją, taip pat populiarus ir atsiskaitymas per „PayPal“.

Šaltinis: payspacemagazine.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai

Lietuviai prekes dažniausiai užsisako į namus

Kiekvienoje šalyje nusistovi vis kitokie siuntų atsiėmimo įpročiai, pvz. Prancūzijoje daugiau nei pusė perkančiųjų internetu pirkinius nukreipia į siuntų atsėmimo tašką, o Baltijos šalyse išskirtinio populiarumo sulaukia siuntų terminalai. skaityti »