Naudotojams pasiūlytas paprastas būdas pasitraukti iš socialinių tinklų

Publikuota: 2013 m. rugpjūčio 27 d. antradienis

Internete pasirodė nauja paslauga „Justdelete.me“, siūlanti interneto naudotojams pašalinti savo prisijungimą prie vienos ar kitos svetainės arba visiems laikams atsikratyti socialinio tinklo puslapio, praneša „TechCrunch“.

Dviejų Didžiosios Britanijos programuotojų sukurtas tinklalapis dirba su daugiau nei 120 svetainių ir socialinių tinklų. Kiekvienam resursui Justdelete.me priskiria vieną iš spalvų – žalią, geltoną, raudoną ar juodą – priklausomai nuo įrašo pašalinimo proceso sudėtingumo.

Žalia spalva išskirtos tos svetainės, iš kurių paprasčiausia pasitraukti. Geltona – kai prireikia papildomų veiksmų. Raudona – resursai, iš kurių norint pašalinti tam tikrus įrašus būtina kreiptis į tarnybą. Galiausiai juoda spalva rodo, kad pašalinti prisijungimą prie tam tikro resurso iš principo neįmanoma.

Tarkim, juodą spalvą Justdelete.me priskyrė tokiems resursams kaip Wikipedia, Wordpress, Craiglist ir Evernote.

Justdelete.me – tai ne pirmas bandymas padaryti paprastesnį tam tikrų įrašų pašalinimo iš interneto procesą. Tarkim, 2013 metų gegužę „Facebook“ pasirodė programėlė „Social Roulette“, siūlanti naudotojams sužaisti „rusišką ruletę“. Pralaimėjimo atveju naudotojo puslapis būdavo automatiškai pašalinamas. Tačiau netrukus socialinio tinklo administracija programėlę užblokavo.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha