Naujoje interneto svetainėje bus galima pranešti apie korupcijos atvejus

Publikuota: 2012 m. spalio 18 d. ketvirtadienis

Pradėjo veikti „Transparency International“ Lietuvos skyriaus (TILS) sukurta svetainė skaidrumolinija.lt. Čia Lietuvos gyventojai kviečiami pranešti apie galimus korupcijos ir biurokratizmo atvejus: kyšininkavimą, piktnaudžiavimą tarnyba, sprendimų priėmimo vilkinimą ar vengimą priimti sprendimą iš esmės.

Pranešti apie korupcijos atvejus galima ir anonimiškai.

Svetainėje gyventojai gali klausti, kas yra laikoma pažeidimu, kaip elgtis su juo susidūrus, kaip teisėtai spręsti savo problemas. Atsakymus gali teikti ir tinklalapį prižiūrintys TILS darbuotojai, ir valstybės bei savivaldos institucijų atstovai, ir kiti puslapio lankytojai. Klausimą galima pateikti viešai arba tik TILS teisininkams.

Susidūrę su korupcija ar biurokratizmu, žmonės gali pažymėti tai pateiktame Lietuvos geografiniame žemėlapyje – tereikia aprašyti galimą pažeidimą ir nurodyti sritį, kurioje jis įvyko. Papildoma informacija teikiama pasirinktinai.

TILS pažymi, kad skaidrumolinija.lt negali atlikti teisėsaugos ar kitų institucijų funkcijų, t.y. rinkti įrodymus, tirti, apklausti ir panašiai. Šia svetaine siekiama palengvinti gyventojų bendravimą su institucijomis, atkreipti dėmesį į daugiausiai nusiskundimų sulaukiančias procedūras bei institucijas ir skatinti imtis teigiamų sisteminių pokyčių.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha