Naujoji „Google“ paieškos sistema balsu

Publikuota: 2011 m. gegužės 4 d. trečiadienis

Naršyklės bendrovė „Google“ bando savo naująją interneto paieškos sistemos funkciją, kuri leidžia vartotojams norimus raktažodžius pateikti balsu.  

Eksperimentinė „Google“ paieškos balsu funkcija šiuo metu veikia tik bandymų režimu, ja naudotis gali ribotas vartotojų skaičius. „Google“ atstovas spaudai netiesiogiai patvirtino, kad bendrovė visą laiką eksperimentuoja su naujomis funkcijomis.

Vartotojai jau turėjo galimybę išbandyti naująją „Google“ paiešką balsu. Tereikia spustelėti paieškos eilutės pusėje atsirandančią mikrofono piktogramą. Atsivėrus langui siūloma ištarti norimą raktažodį – taip sistema atpažįsta išgirstą žodį ir pateikia paieškos rezultatą.

Vienas iš vartotojų pakomentavo, jog naujoji paslauga veikia stebėtinai puikiai, bet labai nepatogu ja naudotis biure.

„Google“ paieškos funkcija balsu jau kurį laiką gali naudotis išmaniųjų telefonų „iPhone“, „Nokia S60“ ir „Android“ operacinių sistemų telefonų savininkai. Skelbiama, kad „Google Voice Search“ funkcija bus įdiegta ir „Chrome 11“ interneto naršyklės versijoje.

Šaltinis: mashable.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai

Kas lemia interneto spartą?

Pastaruoju metu interneto sparta tapo vienu esminių veiksnių, renkantis interneto paslaugų teikėją. Nuotolinis mokymasis, nuotolinis darbas, nuotolinės treniruotės ir kitokia veikla, vykdoma per vaizdo konferencijas, kuriose iš vienų namų vienu metu dalyvauja keli šeimos asmenys,... skaityti »