Niujorko gyventojai padavė į teismą paieškos sistemą

Publikuota: 2011 m. gegužės 21 d. šeštadienis

Aštuoni Niujorko gyventojai padavė į teismą Kinijos paieškos sistemą „Baidu“, apkaltinusi ją susitarus su Kinijos valdžia ir apribojus demokratinės tematikos pasisakymus tinkle.

Ieškinyje teigiama, jog „Baidu“, kuri pasiekiama ir amerikiečiams, pažeidžia Jungtinių Amerikos Valstijų Konstituciją. Ieškovų advokato teigimu, tai precedentų neturintis atvejis JAV juridinėje praktikoje.

„Baidu“ kaltinama atliekanti Kinijos komunistų partijos nurodymus. Ieškovai teigia, jog cenzūra taikoma jų kuriamai medžiagai, kuria siekiama populiarinti demokratines vertybes. „Baidu“ vadovybė į šį ieškinį kol kas nesureagavo.

2011 metų gegužės pradžioje JAV Valstybės departamentas pažadėjo skirti 19 mln. dolerių naujoms technologijoms, kurios suteiktų galimybę apeiti interneto cenzūrą, sukurti. Kinijos valdžios politiką ne kartą yra kritikavusi ir JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton. 2010 ir 2011 metais į konfliktą su Kinija įsitraukė ir „Google“. Pastaroji po programišių atakų pasitraukė iš Kinijos rinkos.

 

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha