„Yahoo!“ įsigijo paauglio sukurtą naujienų skaityklę

Publikuota: 2013 m. kovo 26 d. antradienis

Interneto kompanija „Yahoo!“ nusipirko naujienų programą „Summly“, sukurtą 17-mečio brito Nicko D’Aloisio.

„Yahoo!“ nepatikslino sandorio sumos. Leidinys „London Evening Standard“ rašo, kad interneto kompanija už „Summly“ sumokėjo nuo 20–40 mln. svarų sterlingų. O „All Things Digital“ pirkinį vertina 30 mln. JAV dolerių.

„Summly“ – tai nemokama „iOS“ programėlė, skirta naujienoms skaityti. Programa nerodo viso teksto, o sudaro trumpą tematinį „referatą“ – atrenka pačią svarbiausią informaciją.

N. D’Aloisio, kuris ateis dirbti į „Yahoo!“, programą sukūrė 2011 metais, kai jam buvo 15 metų. Per savo egzistavimo laiką „Summly“ pritraukė daugiau nei milijoną svarų sterlingų investicijų.

„Yahoo!“ paskelbė uždarysianti „Summly“. Tačiau kompanija ketina N. D’Aloisio sukurtą naujienų tekstų analizės algoritmą įdiegti į savo mobiliąsias paslaugas.

Vasarį „Yahoo!“ vadovė Marissa Meier pareiškė ketinanti smarkiai sumažinti kompanijos mobiliųjų programų skaičių – nuo 75 iki 12–15. Kovą „Yahoo!“ uždarė keletą programų, tarp jų – „BlackBerry“ klientą.

Tačiau kompanijai naujienos yra vienas iš prioritetų – atnaujintame „Yahoo!“ pagrindiniame puslapyje atsispindės nesibaigianti naujienų juosta.

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha