„Hitachi“ kuria amžinąją atmintį

Publikuota: 2012 m. spalio 2 d. antradienis

Kompanijoje „Hitachi“ sukūrė duomenų saugojimo terpę iš kvarcinio stiklo. Ji išsiskiria patvarumu drėgmės ir šilumos atžvilgiu. Duomenys tokioje laikmenoje gali būti saugomi šimtus milijonų metų. Pasiūlyti pramoninę šio produkto koncepciją bendrovė tikisi jau 2015 metais.

Kompanijoje sukurtas skaitmeninių šablonų lazerinio naikinimo būdas išskirtinio tvirtumo kvarciniame stikle. Beje, tokio įrašo tankis viršija kompaktinio disko įrašo tankį, o nuskaityti tokį įrašą reikalingas specialus mikroskopas. Duomenys pašalinami keturiais sluoksniais – keičiant lazerio fokusavimą.

„Hitachi“ tyrimo laboratorijoje pabrėžiama, kad tikimasi, jog pirmiausia tokio atradimo prireiks organizacijoms, kurioms būtina išsaugoti didelius duomenų kiekius. Beje, naujoji technologija leis saugoti skaitmenines svarbių istorijai dokumentų ir kultūros objektų versijas bei informaciją, kurią kiekvienas žmogus nori palikti savo palikuonims.

Tyrėjai spėja, kad jiems prireiks mažiausiai trejų metų, kad ši naujovė būtų pradėta taikyti komerciškai, bet jau dabar kūrėjai įsivaizduoja kodavimo sistemą, per kurią žmonės siųs „Hitachi“ savo neįkainojamus duomenis.

Kompanijos „Hitachi“ teigimu, idėja įrašyti duomenis lazerinio šalinimo kvarciniame stikle būdu kilo 2009 metais, tačiau pagrindinis šios technologijos trūkumas buvo negreitas duomenų nuskaitymas ir įrašymas. Buvo išbandyti įvairūs duomenų saugojimo šablonai ir neseniai pavyko sukurti 100 įrašytų elementų šalinimo vienu metu būdą, kuris gerokai pagreitino įrašymo spartą.

Naujos laikmenos kūrimas vyksta drauge su Kito universiteto tyrimo laboratorija.

Beje, lieka vienas neatsakytas klausimas – ar Žemės gyventojai 100002012 metais turės tinkamą mikroskopą, kad sužinotų, kokius išminties lobius jiems paliko jų protėviai.

 

 

Šaltinis: osp.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »