Išmanusis rašiklis padės gražiai ir taisyklingai rašyti

Publikuota: 2013 m. vasario 7 d. ketvirtadienis

Išradėjai iš Vokietijos pristatė savo naujausią išradimą – rašiklį „Lernstift“. Jis skirtas žmonėms, kurie nepasitiki savimi, kai tekstą reikia rašyti ranka, o ne rinkti kompiuteriu, nes abejoja dėl savo rašysenos.

Rašiklyje yra keli davikliai, leidžiantys atskirti žmogaus rašomas raides ir žodžius. Šis rašiklis veikia dviem režimais. Vienu iš jų pradeda vibruoti, kai rašantysis rašomame žodyje įvelia gramatinę klaidą. Kitu režimu rašiklis vartotojui sufleruoja, kaip rašyti raides, kad rašysena atrodytų kone kaligrafinė.

Kol kas „Lernstift“ rašiklis egzistuoja tik kaip prototipas. Jo kūrėjams dar teks išspręsti nemažai problemų. Tarkim, kai kurių žmonių rašysena tokia neperskaitoma, kad jos nesupranta net šis išmanusis rašiklis. Be to, iki pasaulinio pardavimo „Lernstift“ būtina išmokyti suprasti kitas kalbas, ne tik vokiečių.

Šaltinis: telegraph.co.uk
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Sukurtas rašiklis, piešiantis elektros grandines

Tokijuje įsikūrusi bendrovė „AgIC“ sukūrė rašymo priemonę, kuri geba konstruoti elektros grandines. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »