Išmanusis telefonas akliesiems

Publikuota: 2012 m. vasario 25 d. šeštadienis

Mes mėgaujamės išmaniųjų telefonų teikiamomis galimybėmis ir net nesusimąstome apie tuos, kurie dėl savo negalios negali to daryti. Tačiau dizaineris Shikun Sun pagalvojo, ir sukūrė išmaniojo telefono konceptą akliesiems.

Labai paprasto dizaino, dviejų spalvų ( juodos ir baltos ) išmanusis telefonas turėtų būti proveržis technologijų pasaulyje. Akliesiems pritaikytas telefonas suteikia galimybę gauti trumpąsias žinutes ir jas rašyti. Kairėje telefono pusėje, kai gaunate pranešimą, atsiranda iškilimai. Kaip žinia, kiekvienas taškelis turi savo reikšmę, todėl asmuo mokantis Brailio raštą nesunkai gali perskaityti, kas parašyta. Norėdamas atsakyti, jis dešinėje pusėje ant lietimuisi jautraus ekrano pirštu „piešia“ raides ir taip gali išsiųsti trumpąją žinutę. Šonuose yra papildomi mygtukai, kurie padeda suprasti ar telefono baterija pilnai įkrauta, ar pranešimas išsiųstas ir t.t.

 

 

 

 

 

Šaltinis: penki.lt, yankodesign.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »