Kompiuterinis žaidimas mokys taupyti elektros energiją

Publikuota: 2011 m. rugsėjo 18 d. sekmadienis


Vokietijos vyriausybei nusprendus keisti energetikos politiką, didžiausias uždavinys – įtikinti vartotojus, kiek daug energijos yra suvartojama ir kaip išmetamas CO2 kenkia aplinkai.

Tiesa, suprantama, jog pasikeitimai vyks pamažu, todėl būtina teisingai auklėti jaunąją kartą. Vienas iš būdų – kompiuterinis žaidimas. Tokį sprendimą pasiūlę vieno universiteto atstovai sulaikė teigiamos reakcijos.

Naujasis žaidimas leis gyventi virtualiame name ir pasirinkus vieną iš šeimos narių atlikti visus mums įprastus namų ruošos darbus. Žaidžiant bus matoma, kiek elektros energijos sunaudojama, ir kiek į aplinką išskiriama CO2. Taip pat siūlomi įvairūs būdai kaip būtų galima taupyti energiją ir jos suvartoti mažiau.

Žaidimas pavadintas „RED“ („Renewable Energy Drama“) bus prieinamas per internetą. Jo metu dalyviai spręs tokius klausimus, kaip geriau vandenį šildyti puode ar virdulyje, skalbti skalbinius dieną ar naktį, šildyti pyragą mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje ir pan.

Kūrėjų teigimu, žaidimas primenantis mūsų buitį neatims daug laiko, per dieną jį bus galima žaisti apie 15 minučių. Pirmoji versija „Saving electricity at home“ turėtų startuoti jau rugsėjo pabaigoje, o metų gale tikimasi išleisti papildomą modulį „Saving electricity with Smart Meters“, kuris mokys naudoti atsinaujinančius energijos išteklius.

 Šį žaidimą, bus galima žaisti adresu  www.residens-projekt.de.

Šaltinis: penki.lt, residens-projekt.de
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »