Londone planuojama pastatyti medinį dangoraižį

Publikuota: 2016 m. balandžio 22 d. penktadienis

Britų studijos „PLP Architecture” architektai kartu su Kembridžo universiteto mokslininkais sukūrė medinio dangoraižio projektą.

300 metrų aukščio medinį dangoraižį, pavadintą „Oakwood Tower“ (iš anglų k. „ąžuolinis bokštas“), numatoma pastatyti sename gyvenamajame Londono rajone Barbikane. Pastatas bus 80-ies aukštų, o bendras jo plotas sudarys 93 tūkst. kvadratinių metrų. Jame turėtų būti daugiau nei tūkstantis apartamentų su atviromis terasomis.

„PLP Architecture“ architektai mano, kad mediniai dangoraižiai gali tapti naujos kartos architektūros ženklu. Didžiausias jų privalumas – ekologiška medinė konstrukcija. Be to, pastatus iš medžio statyti daug paprasčiau ir greičiau nei iš metalo konstrukcijų.

Naujas projektas jau pristatytas Londono merui Borisui Džonsonui. Jei speciali komisija projektą patvirtins, šis dangoraižis taps antru pagal dydį Londono pastatu. Už jį bus didesnis tik 310 m „Shard“ bokštas. Be to, jis bus pats didžiausias medinis pastatas pasaulyje.

Šaltinis: popmech.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »