Neregėtasis Mėnulis

Publikuota: 2012 m. rugsėjo 14 d. penktadienis

Pasirodo, kiekvieną Mėnulio reljefo detalę galima užfiksuoti ne tik iš orbitos. Astrofotografas Thierry Legault Jūsų matomą Mėnulio kadrą nufotografavo stovėdamas Prancūzijoje, viename iš Paryžiaus priemiesčių esančiame savo namo kiemelyje. Pastarosiomis naktimis astronomijos entuziastas Mėnulio nuotraukų prifotografavo ištisas serijas.

Stebint visas jas gali atvipti žandikaulis: beveik neįmanoma įsisąmoninti, kad visos jos darytos iš Žemės, maža to – visai šalia didžiulio megapolio (penktas didžiausias miestas Europoje, 20-as pasaulyje), kuris neabejotinai yra vienas didžiausių Europos naktinio dangaus teršėjų.

Unikalius Mėnulio fotokadrus Thierry Legault „gaudė“ naudodamasis teleskopu „Celestron C14 EdgeHD“ (356mm) ir „Skynyx2.2“ kamera. Daugiau įspūdingų Mėnulio fotografijų galima rasti autoriaus asmeniniame tinklalapyje.

 

Šaltinis: technologijos.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »