„PayPal“ susirūpino mokėjimais kosminėje erdvėje

Publikuota: 2013 m. liepos 1 d. pirmadienis

Galbūt daugeliui ši mintis gali pasirodyti keistoka, tačiau „PayPal“ įsitikinusi jos aktualumu: artimiausiu metu piniginiai atsiskaitymai kosminėje erdvėje taps realybe. Vis dėlto šiandien nėra jokių užuominų apie tai, pagal kokias taisykles jie bus vykdomi.

Tuo tikslu populiarioji mokėjimo sistema drauge su SETI institutu ir kosminio turizmo bendruomene „Space Tourism Society“ pradeda projektą, kurio metu „PayPal“ pabandys nustatyti, kaip bus reglamentuojami finansiniai santykiai kosmose ir kokia valiuta bus naudojama.

„PayPal“ prezidentas David Marcus ypatingai pabrėžė, kad kompanija labai rimtai žiūri į šią užduotį. Mat nors visai neseniai galaktinės kelionės buvo mokslinės fantastikos objektas, mūsų dienomis skrydį į kosmosą gali sau leisti net ne itin turtingas žmogus. Turizmo kompanija „Virgin Galactic“, priklausanti Richardui Bransonui, planuoja, kad vienas toks skrydis kainuos apie 200 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »