Sankt Peterburge pastatytas interaktyvus paminklas Steve‘ui Jobsui

Publikuota: 2013 m. sausio 9 d. trečiadienis

Sausio 9 dieną Sankt Peterburge atidengtas paminklas  kompanijos „Apple“ įkūrėjui Steve‘ui Jobsui. Paminklas yra išmaniojo telefono „iPhone 4“ formos ir 188 сm aukščio.

Paminklo priekinėje dalyje įdiegtas jutiklinis ekranas, kuriame galima atidaryti projekto svetainę, perskaityti S. Jobso biografiją arba pamatyti jo pasirodymų vaizdo įrašus. Kitoje pusėje yra QR kodas, kuriama užšifruota nuoroda į projekto svetainę.

Paminklo jutiklinis ekranas veikia, kai temperatūra ne žemesnė nei 30 °C šalčio.

Į paminklą įmontuota kamera. Ji fotografuoja šalia paminklo esančius žmones. Tačiau nepranešama, ar tos nuotraukos kur nors bus publikuojamos. Be to, šalia paminklo yra prieiga Wi-Fi.

Paminklas pastatytas Nacionalinio informacinių technologijų, mechanikos ir optikos tyrimų universiteto technikos parko kieme. Paminklas atidengtas būtent tą dieną, kai prieš šešerius metus buvo anonsuotas pirmasis „iPhone“. Steve‘as Jobsas aparatą pristatė 2007 metų sausio 9 dieną per parodą „Macworld“.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »