Skaitymo prietaisas akliesiems

Publikuota: 2013 m. kovo 24 d. sekmadienis

Žmonės gyvenantys su regos negalia neretai išmoksta Brailio abėcėlę ir skaito specialiai jiems atspausdintas knygas, kurios pasižymi iškiliais kontūrais, pastarieji atitinka tam tikrą simbolį. Tačiau tokių knygų išties mažai ir žmonės netenka skaitymo džiaugsmo.

Dizaineriai Jia Mengyin ir Bao Haimo siūlo prietaisą, kuris radikaliai pakeistų mėgstančių skaityti aklųjų gyvenimą. „Blind Reader“ yra nedidelis kompaktiškas skaitytuvas, kuris bet kokį tekstą gebėtų „parašyti“ Brailio raštu. Vartotojui reikėtų padėti prietaisą ant spausdinto popieriaus lapo (knygos, žurnalo ar pan.) ir truputį palaukti. Technologijos dėka tekstas būtų nuskaitomas ir parašomas akliesiems suprantamais simboliais.

Koncepto kūrėjai tiki, jog ši idėja sukels perversmą ir didžiosios kompanijos pradės gaminti prietaisus ne tik masiniam vartojimui, bet ir regos negalią turintiems asmenims.

Šaltinis: penki.lt, yankodesign.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »